10.2 C
București
marți, 20 aprilie

Stațiunea Saturn va fi modernizată

Primăria Mangalia a finalizat procedura de achiziţie pentru demararea lucrărilor de modernizare a staţiunii Saturn. Conform procedurii, în perioada imediat următoare, se va semna ordinul de începere a lucrărilor, pe toate arterele supuse reabilitării.

În funcţie de activităţile turistice este posibil ca în unele zone ale staţiunii lucrările să demareze după data de 1 septembrie.

„Primele documente pentru acest proiect le-am întocmit în toamna anului 2016, dar iată că reuşim abia anul acesta, până la sfârşitul verii, să intrăm în teren, ca urmare a birocraţiei stufoase şi termenelor lungi specifice impelmentării proiectului cu finanţare UE. Pe de altă parte, ne bucurăm că reuşim să modernizăm încă o staţiune din sudul litoralului cu fonduri europene nerambursabile şi contribuţie minimă de la bugetul local”, a precizat edilul Mangaliei, Radu Cristian.

Potrivit documentaţiei tehnice a proiectului „Dezvoltare Turistică în Staţiunea Saturn”, lucrările vor consta în modernizarea străzilor Greenport, Henny Ignatie, Corneliu Coposu şi Lavrion (parte carosabilă, parcări, trotuare, piste de biciclete). Totodată se va realiza sistemul de iluminat public aferent celor 4 străzi, se va amenaja spaţiul verde din intersecţii şi de la marginea trotuarelor (unde este cazul) şi se vor monta diverse elemente de mobilier urban, valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 20 de milioane de lei.

După modernizare, în staţiunea Saturn vor exista panouri electronice de informare, amplasate în cele 3 intersecţii (strada Lavrion cu străzile Henny Ignatie şi Corneliu Coposu, strada Henny Ignatie cu strada Greenport şi strada Greenport cu strada Lavrion), cu gestionarea online a conţinutului afişat.

În prezent, Primăria Mangalia are în implementare mai multe proiecte cu bani europeni, printre care: unul de restaurare a Bisericii „Sf. Gheorghe” (monument istoric), altul de modernizare a Pieţei Republicii din localitate, respectiv de asfaltare a unui număr de 17 străzi din municipiul Mangalia, dar şi cel de reabilitare şi modernizare a falezei Mangalia-Saturn, precum şi de modernizare a staţiunii Neptun-Olimp, toate aflate în procedură de licitaţie.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW