Orban inspectează stadiul lucrărilor pentru EURO 2020

Premierul Ludovic Orban a mers să inspecteze stadiul lucrărilor la stadioanele din Ghencea, Giuleşti şi Arcul de Triumf, în perspectiva găzduirii meciurilor din cadrul EURO 2020.

„Calea ferată acum se confruntă cu un posibil blocaj datorat unei acțiuni în instanță făcută de două persoane publice. Sperăm să deblocăm. Am vorbit azi cu ministrul Transporturilor și i-am solicitat să se implice în soluționarea atât a proiectului aeroportului, cât și în găsirea unei soluții care să ne permită finalizarea lucrărilor la calea ferată. Acum, constructorul nu se poate plânge, că are front de lucru, cu excepția suprafeței care este disputată și asupra căreia instanța va trebui să se pronunțe. Eu nu-mi pot imagina o decizie care să nu permită efectuarea lucrărilor.

Noi trebuie să ne asigurăm că toate lucrările care au demarat se vor derula conform programului de lucru și cel puțin cele care pot fi finalizate să fie finalizate”, a declarat Ludovic Orban, la inspectarea lucrărilor din Ghencea.

La rândul său, Gică Popescu a susținut că terminarea căii ferate Otopeni-Gara de Nord nu e în planul de mobilitate agreat de UEFA.

„Terminarea celor trei stadioane nu pune în pericol organizarea campionatului european. Terminarea căii ferate Otopeni – Gara de Nord nu e în planul de mobilitate pus în practică și validat de UEFA. Nu avem o problemă. Dacă se va termina calea ferată, o vom introduce în planul de mobilitate. Stadionele va fi foarte bine să le terminăm, cel puțin stadionul Ghencea, că l-am introdus în bazele de antrenament pentru EURO2020 în acest an. Deci dacă și stadionul Arcul de Triumf va fi gata, îl vom introduce și pe acela”, a explicat Gică Popescu.

- Publicitate -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW