STS susține inovația la PatriotFest

Serviciul de Telecomunicații Speciale susține concursul național PatriotFest, ajuns la cea de-a patra ediție. Competiția este dedicată specialiștilor care doresc să inoveze în domeniul securității și apărării naționale prin tehnologie, potrivit sts.ro.

Noutatea din acest an aduce o provocare pentru firmele mici și mijlocii românești de a participa, alături de experții instituțiilor din sistemul de apărare, la dezvoltarea unor soluții și sisteme tehnologice care pot contribui la menținerea securității naționale.

Evenimentul destinat specialiștilor în comunicații și tehnologia informației se desfășoară în perioada iunie – noiembrie 2021 și are două teme de actualitate: „Sisteme autonome de tip platforme aeriene, terestre, navale” și „Sisteme de detecție și contracarare a dronelor”.

Competiția, inițiată de Asociația New Strategy Center, este organizată cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Telecomunicații Speciale și Serviciului de Protecție și Pază.

Cele mai bune proiecte înscrise în concurs vor fi premiate și vor beneficia de susținerea organizatorilor pentru îmbunătățirea ideilor prezentate.

PatriotFest este un concurs național dedicat proiectelor tehnologice cu impact asupra domeniului securității și apărării naționale, cu aplicabilitate atât în mediul public, cât și privat.

Fiecare ediție a competiției care angrenează „minți inteligente” își propune să unească lumile creatorilor și consumatorilor de inovare pentru un viitor mai sigur și mai integrat tehnologic. Susținerea performanței românești înseamnă nu numai dezvoltarea unei platforme de sprijin și de recompense pentru inovare, dar și o curajoasă încercare de oprire a fenomenului de exod al profesioniștilor.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW