0.9 C
București
marți, 1 decembrie

Suceava devine prima zonă care intră în carantină în România

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că a fost emisă o nouă Ordonanță Militară ce prevede intrarea în carantină a municipiului Suceava și a mai multor comune limitrofe.

Vizate sunt comunele: Adâncata, Salcia, Ipotești, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei

Se instituie zonă de protecție în jurul localităților carantinate formată din toate celelalte localități din județul Suceava”, prevede  articolul 2 din Ordonanța Militară numărul 6. În această zone e interzisă deplasarea între localități.

Din zona aflată în carantină e permisă ieșirea și intrarea pentru transportul de mărfuri, pentru persoanele care nu locuiesc în zonă, dar desfășoară activități economice, în domeniul securității naționale, judiciar, servicii de utilitate publică, agricultări, comunicații, transporturi.

Nu vor fi vândute bilete pentru transportul călătorilor pe calea ferată.

Accesul pe Aeroportul Suceava e permis doar pentru zboruri de stat, transport marfă sau umanitare/de urgență medicală.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a precizat că situația din Suceava este una „deosebită”: 593 de cazuri din cele 2.109 confirmate cu infecția Covid-19 se află în municipiul Suceava

Nelu Tătaru: „Este și o culpă medicală”

Într-o intervenție la Antrena 3, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus „Au fost greșeli de management, de dotare cu echipament, nu s-a făcut instrucția personalului medical, a fost o activitate întreruptă de lipsa de angajați, a pacienșilor care nu au respectat instrucțiunile.”

Ministrul consideră că în zonă există cel puțin o mie de persoane asimptomatice care pot transmite virusul.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW