vineri, 10 aprilie, 2020
19.1 C
București

Suedia, dispusa sa gazduiasca negocieri asupra conflictului din Yemen

Conform Agerpres, Suedia doreşte să găzduiască negocieri conduse de Naţiunile Unite între părţile beligerante din Yemen, a anunţat ministrul de externe suedez Margot Wallstrom, informează miercuri dpa.

“Am primit o solicitare din partea Naţiunilor Unite, în care suntem întrebaţi dacă putem pune la dispoziţie un loc unde trimisul ONU să poată reuni părţile” beligerante, a declarat Wallstrom pentru postul Swedish Radio, în timpul unei vizite la Oslo, Norvegia.

“Trebuie să amintim că aceasta este cea mai mare criză umanitară pe care o avem în lume şi trebuie – UE împreună cu ONU – să-l susţinem în continuare pe Martin Griffiths, care este trimisul ONU, şi este bine să încercăm să facem un efort pentru a organiza negocieri politice”, a adăugat şefa diplomaţiei suedeze.

Wallstrom nu a avansat o eventuală dată pentru aceste negocieri, subliniind că se intenţionează ca procesul să înceapă după încetarea ostilităţilor.

Situaţia din Yemen, unde o coaliţie arabă sub comandă saudită sprijină forţele guvernamentale împotriva rebelilor houthi, susţinuţi de Iran, este descrisă de ONU drept cea mai gravă criză umanitară din lume la ora actuală.

Conflictul s-a soldat cu peste 10.000 de morţi până în prezent şi face să planeze ameninţarea unei ‘foamete uriaşe’ iminente care ar putea afecta 14 milioane de persoane, adică jumătate din populaţie, potrivit secretarului adjunct general pentru afaceri umanitare, Mark Lowcock

1 COMENTARIU

  1. SUEDIA 12 HRISTOS 12; SU.E.DIA. SU-Sud, E-Elia, DIA-Iad. Hristos și Elia din sud contra Iadului; SWEDEN 6 CHRIST 6, ELIJAH 6; Sweden 6/13 Christ 6, Elijah 6, MARY 13, Tishbite 13; S.W.EDEN. S-South, W-White, EDEN. The white Eden from south. Eden alb din sud e Casa Raiului în care stau, după care se înfăptuiește prin Duhul Sfînt întreaga Creație între anii 2004-2070 leat 7512-7578 (Lumea văzută și nevăzută, Cosmosul infinit, Pămîntul și Adam cu Eva).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Alte opt persoane au murit în urma infecției cu noul coronavirus

Deces 258 - Bărbat, 75 de ani din judeţul Bacău.Debut pe data de 31.03.2020.Internat la Spitalul Municipal...

Cu buzunarele găurite

Perioada sărbătorilor de Paște este una în care consumul crește. 2020 va fi o excepție. După mai...

88 milioane lei virați către primării pentru PNDL

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a virat 88 milioane de lei în conturile primăriilor care au...

Ministrul Mediului vede doar defrișări legale în Pădurea Dobrovăţ

Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a fost într-o vizită de lucru în Pădurea Dobrovăţ din...

TRENDING