Summitul G7: în discuție, un plan de bătaie împotriva viitoarelor pandemii

Țările grupului G7, reunite în acest weekend în Marea Britanie, au luat în discuție sâmbătă un plan de luptă împotriva unor posibile viitoare pandemii. Obiectivele în vederea atingerii acestui scop sunt: reducerea termenelor pentru dezvoltarea vaccinurilor, tratamente și diagnostice pentru a fi pregătiți în maximum 100 de zile pentru a se da răspuns unei noi pandemii.
După promisiunile privind donații de vaccinuri către țările sărace, liderii țărilor G7 caută mijloacele pentru evitarea repetării unei catastrofe mondiale precum cea prin care am trecut și din care încă nu am ieșit definitiv. “Declarația de la Carbis Bay”, cum este denumit documentul final propus la finalizarea dezbaterilor pe tema combaterii unor noi pandemii, cuprinde ideea conform căreia, în deplin acord, principalele democrații ale lumii se angajează să împiedice o nouă pandemie mondială, să blocheze repetarea ravagiilor cauzate de Covid-19.
Documentul conține o serie de angajamente pentru împiedicarea unei noi pandemii, respectiv reducerea termenului de dezvoltare a vaccinurilor, tratamente și diagnostice cu speranța ca omenirea să fie pregătită în mai puțin de 100 de zile pentru a face față unei maladii apărute brusc. Un alt plan de acțiune este întărirea supravegherii sanitare și efectuarea unei reforme a Organizației Mondiale a Sănătății, cu scopul de a o face mai puternică. Această declarație nu tranșează însă spinoasa problemă a brevetelor privind vaccinurile, pentru a determina accelerarea producerii lor. Statele Unite și Franța sunt în favoarea suspendării brevetelor, Germania se opune. Organizația neguvernamentală Oxfam (mișcare mondială de persoane care luptă contra inegalităților, pentru a pune capăt foametei și injustiţiilor) consideră că G7 este prea “tandru” cu industria farmaceutică. “Această declarație a G7 nu rezolvă problemele fundamentale care împiedică accesul vaccinurilor la majoritatea omenirii”, subliniază ONG-ul menționat.

- PROMO - img

2 COMENTARII

  1. Summitul G7: în discuție, un plan de bătaie împotriva viitoarelor pandemii inventate. Ca si bancul asta, ca Canada e mare forta economica mondiala si face parte din J7 ! Atunci Bulqaria face parte din J 3 !

  2. ” Summitul G7: în discuție, un plan de bătaie împotriva viitoarelor pandemii”.
    Buna-i zisa ! Daca in august ’45/sec.trecut, bomba atomica nu ar fi fost “testata pe viu”, suta la suta ar fi fost testata “pe viu” … pe undeva. Acu’ … bomba biologica a fost “testata pe viu ” la nivel planetar .
    Nu pot sa uit, cand o maimuta aciuata pe la Ministerul Sanatatii/pe langa Vlad Voiculescu, chitaia de zor : // Tare … mi-i dor de-o carantinare ! //

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW