Tarifele pentru transportul elevilor – dumping impus de Guvern

Ministerul Educației și Cercetării a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordonanță de Urgență privind modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011, fără nicio consultare prealabilă cu patronatele din transporturi.

Tarifele impuse de minister, ce ar urma să fie aplicate de către transportatori, au valori sub jumătatea costurilor operaționale, iar proiectul în sine încalcă prevederile legislației europene referitoare la impunerea unei obligații de serviciu public, arată un comunicat FORT.

Federația Operatorilor Români de Transport- FORT a solicitat, oficial, ministrului de resort, o întâlnire pe această temă, fără însă ca acesta să răspundă favorabil.

Piața de transport regulat de pasageri se află în imposibilitatea de a mai desfășura activități specifice din cauza problemelor operaționale și economice generate de pandemie, iar această impunere de tarif nu face altceva decât să distrugă complet capitalul autohton din domeniu.

În semn de protest față de abuzul instituțional continuu la care sunt supuși transportatorii români, pe data de 17 martie, în Piața Victoriei, FORT a solicitat Primăriei Capitalei aprobarea organizării unui protest după modelul celui din 2017, cunoscut drept “Protestul RCA”.

Ultimele luni au demonstrat dezinteresul total al Guvernului și Parlamentului în raport cu problemele sectoriale cu care se confruntă transportatorii de mărfuri și pasageri din România.

Abuzurile, corupția, legislația haotică și părtinitoare, concurența neloială și lipsa totală de dialog constructiv generează pierderi irecuperabile pentru transportatorii rutieri și implicit pentru bugetul de stat.

FORT solicită deschidere față de dialog și argumente, studii de impact și transparență în elaborarea actelor normative.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW