Te temi de un incendiu? Iată cum să atenuezi efectele devastatoare pe care le poate aduce asupra firmei tale!

Afacerea ta este prosperă: toate operațiunile merg ca pe roate, ai o echipă de angajați responsabili și de încredere, iar clienții sunt mulțumiți de produsele și serviciile pe care le oferi. Pe scurt, totul merge perfect! Însă, problemele apar fix atunci când îți este lumea mai dragă. Atunci când are loc o tragedie pe care nu ai putut s-o eviți, trebuie să activezi de urgență planul și sistemele corespunzătoare, care vor asigura pagube minime în urma evenimentului nefericit!

Elementele necesare pentru controlarea unui incendiu:

1. Compartimentarea în vederea împiedicării răspândirii incendiului

Pentru a evacua oamenii în siguranță, este de preferat să dispui de un sistem prin care să poți să controlezi incendiul, adică să-l izolezi în zona în care s-a produs, până când echipa de pompieri va reuși să pătrundă în zona periculoasă.

Pentru a realiza această compartimentare, trebuie să investești în materiale și structuri speciale, cum ar fi vopseaua rezistentă la căldură, care formează o spumă izolatoare, finisajele cu rezistență crescută la foc și sticla rezistentă la temperaturi mari.

De asemenea, pentru ca acest sistem de compartimentare să ofere protecție sporită, este necesar ca oamenii prinși în incendiu să aibă un traseu clar pe care să-l urmeze până la o ieșire de urgență. Acest traseu trebuie să fie sigur și să reziste la temperaturi ridicate, pentru eventualitatea în care oamenii au nevoie de mai mult timp pentru a evacua clădirea. Fiecare material calitativ va opune rezistență focului și va oferi oamenilor timp prețios pentru a-și salva viețile!

2. Sistemele de ventilație care protejează oamenii și clădirile la incendiu

Un incendiu conduce la crearea de pagube materiale și este nevoie să investești sume considerabile pentru a repara și a înlocui toate daunele. Însă, aspectul cel mai important este să te asiguri că, și în eventualitatea unui incendiu, oamenii din clădire: angajați, clienți, vizitatori pot fi evacuați rapid, iar sănătatea lor nu este pusă în pericol!

Un lucru extrem de periculos are loc, de obicei, în timpul unui incendiu, și anume degajarea de fum și de gaze toxice. Pentru a controla efectele negative ale unui incendiu, este recomandat să investești în sisteme de ventilație, de încredere și necesare, pentru a facilita intervenția echipajului de pompieri!

Instalarea unui sistem de desfumare este soluția cea mai potrivită pentru această problemă.  

Un astfel de sistem ajută la:

  • protejarea sănătății oamenilor;
  • reducerea numărului de victime;
  • evacuarea promptă a oamenilor din clădire;
  • sporirea vizibilității și eliberarea accesului pentru echipele de pompieri;
  • prevenirea prăbușirii clădirii;
  • scăderea intensității arderii;
  • protejarea echipamentelor și a mobilierului;
  • reducerea pagubelor.

Dacă îți dorești să achiziționezi un astfel de sistem de protecție contra fumului toxic și a gazelor fierbinți degajate la incendiu, atunci poți opta pentru sisteme de desfumare de la Lindab.com, care sunt special create pentru protejarea oamenilor și a clădirilor.

Este important să reții faptul că,  la un incendiu, cauza principală de deces este provocată de intoxicația cu monoxid de carbon, așa că este foarte important să ai sistemul potrivit de ventilație, pentru a reduce impactul devastator al unei tragedii!

În concluzie, deși nu este plăcut să îți imaginezi momentele care pot avea loc după un eveniment tragic, este necesar să adopți toate reglementările prevăzute de lege și toate măsurile de protecție care pot atenua gravitatea unui incendiu. Atunci când îți pasă de viețile celor care contribuie la bunăstarea companiei, reușești să păstrezi reputația afacerii tale și încrederea clienților și a angajaților tăi!

Sursă foto: Shutterstock.com

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW