Japonia: un seism cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter a lovit regiunea Tokyo

Un puternic seism a zguduit joi seară regiunea Tokio, având – potrivit Agenției meteorologice japoneze (JMA) – magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter. S-a precizat că nu există risc de tsunami. Seismul, resimțit într-o mare parte a estului Japoniei, a zguduit clădiri și a declanșat alarma la telefoanele populației pentru a da răgaz să se pună la adăpost.

Nicio anomalie, în acest stadiu, în centralele nucleare

Epicentrul seismului survenit la ora 22,41 ora locală se află la 80 km adâncime în departamentul Chiba (în estul capitalei), a indicat JMA. Niciun fel de pagube în vieți omenești sau materiale nu sunt deocamdată semnalate. «Vă rog să luați măsuri urgente pentru protejarea vieților voastre, rămânând atenți la ultimele informații despre seism», a lansat Fumio Kishida, primul-ministru ales abia luni de către parlament.

Un alt seism, de aceeași magnitudine, săptămâna trecută

Japonia este situată pe «centura de foc» a Pacificului, un arc de intensă activitate seismică ce se întinde de-a lungul Asiei de sud-est și în bazinul Pacificului. Un seism cu magnitudinea de 6,1 grade pe scara Richter s-a produs și săptămâna trecută în largul coastelor de nord-vest ale Japoniei, care nu a provocat niciun fel de pagube. Japonia nu poate uita devastatorul seism din 2011 (soldat cu peste 18.500 morți) care a provocat catastrofa nucleară de la Fukushima.

- PROMO - img

1 COMENTARIU

  1. 07-10-2021. 7+10-2-1=14 BUDDHA numarul laturilor numelui divin. Acesta este calculul matematic ceresc care a indicat provenienta cutremurului puternic de joi, cu magnitudinea de 6.1 grade pe scara Richter din regiunea capitalei Tokyo a Japoniei.
    B.UD.D.HA. B-Biblia, UD-Dumnezeu, D-Dumnezeu, HA-Allah.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW