2.1 C
București
joi, 28 ianuarie

Tensiuni extreme în Liban. Capitala și alte mari orașe ale țării sunt blocate de pneuri în flăcări

Mii de manifestanți au blocat marți cu pneuri incendiate străzile capitalei, Beirut, și drumurile în și spre celelalte principale orașe ale Libanului. Țara este blocată de la nord la sud, informează corespondentul RFI.

Corespondenţii presei internaționale acreditați la Beirut informează că, la doar câteva zile după desemnarea lui Hassan Diab în postul de prim-ministru, contestațiile au fost reluate cu și mai mare forță în cursul zilei de marți. Drumurile blocate în diverse zone ale țării au provocat blocaje masive ale traficului. Protestatarii cer formarea în termen de 48 de ore a unui guvern de independenți. La Beirut, grupuri de manifestanți s-au deplasat către sediile mai multor ministere și clădiri publice scandând apeluri adresate cetățenilor țării să nu mai plătească impozite și la recuperarea fondurilor jefuite de către o clasă politică de mari corupți…

Apel la menținerea mobilizării de-a lungul întregii săptămâni

În opinia corespondentului RFI, în condițiile în care Hassan Diab se lovește de piedici serioase în calea alcătuirii noului guvern, întârzierea respectivă este provocată de disensiunile existente între partidele politice care au susținut propunerea lui Diab. la 19 decembrie trecut. Inițiatorii contestațiilor au în plan continuarea manifestațiilor de-a lungul întregii săptămâni actuale, în dorința insistentă de a se forma un guvern de independenți. Mitinguri și alte forme de protest sunt programate deja până la finele săptămânii.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW