Thomas Bach: „Doar dacă noi toți susținem olimpiada mai presus de divergențele politice, vom reuși să ne solidarizăm”

În mai puțin de o lună vor începe Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing. Lumea este încă răvășită de pandemie, este lipsită de încredere, este divizată și are parte de conflicte. „Boicotul politic” față de acest eveniment sportiv a învăluit într-o ”ceață ” metropola Beijing.

Odată cu începerea numărătorii inverse până la debutul olimpiadei, apelurile la coeziune și de respingere a politizării sportului au crescut. Președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Thomas Bach a scris recent un articol pentru Olimpic Review, în care a spus că Olimpiada de Iarnă din 2022 va fi un moment important, care va reuni omenirea sub steagul olimpic al păcii, prieteniei și solidarității. „Sprijinul internațional pentru olimpiadă este evident. Doar dacă noi toți susținem olimpiada mai presus de divergențele politice, vom reuși să ne solidarizăm”, a spus președintele Bach în mesajul de Anul Nou.

Coordonatorul în China al Organizației Națiunilor Unite, Siddharth Chatterjee, a urat succes evenimentului sportiv din Beijing. „Concomitent cu frustrările provocate de pandemie, olimpiada a readus credința unui viitor prosper, la optimism și solidaritate. Să ne alăturăm cu toții spiritului Jocurilor Olimpice și Paralimpice de Iarnă din Beijing”, a mai spus Siddharth Chatterjee.

Renumitul schior american, medaliat cu aur la două ediții olimpice, Lusien Velchev, a spus că „olimpiada nu este doar o competiție sportivă, ci arată lumii spiritul solidarității și oferă ocazia sportivilor din diverse țări să lege prietenii”.

Pregătirile pentru Olimpiada de Iarnă din Beijing sunt pe ultima sută de metri. Lucrările au fost terminate în toate cele 12 spații pentru competiții, iar trei sate olimpice și centrul de presă pot fi deja folosite. Din 5 octombrie până la sfârșitul anului 2021, opt spații sportive au găzduit 10 competiții internaționale, antrenamente și două competiții interne de testare a spațiilor, la care au participat peste 2.000 de sportivi, antrenori și oficiali străini. Membru al Federației Sportivilor din Bulgaria, Lusien Velchev, a spus într-un articol că „Beijingul a pregătit totul ca la carte, iar spațiile respectă toate condițiile necesare sportivilor”.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW