Tipuri de îngrășăminte – care sunt cele mai bune îngrășăminte pentru solul tău

Despre îngrăşământ

Îngrășămintele sunt compuși a căror origine poate fi atât sintetică, cât și naturală. Acestea sunt aplicate pe sol fie direct, fie ca niște semințe, iar apoi semințele sunt plantate în sol. Îngrășămintele ajută la dezvoltarea plantelor, oferindu-le anumiți nutrienți pe care solul nu le are. Îngrășământul poate fi de un singur tip sau poate fi disponibil și ca un amestec de diferiți nutrienți și oligoelemente.

Dacă ți-ai dorit întotdeauna o grădină sau un gazon magnific, dar nu ai putut să-ți creezi unul, îngrășămintele sunt o modalitate excelentă de a face acest lucru. Ele nu numai că îmbogățesc solul cu diverse minerale și alte elemente, dar ajută și la dezvoltarea plantei. Există multe tipuri diferite de îngrășăminte disponibile pe piață, așa că este important să știți despre tipurile lor înainte de a le utiliza pe câmp sau grădină.

Ogorul.ro îți prezintă tipurile de îngrășăminte pentru sol

Îngrășăminte bio:

În natură, există o cantitate variată de microorganisme valoroase care joacă un rol vital în dezvoltarea plantelor, ajutându-le să absoarbă nutrienții. Utilitatea lor poate fi îmbunătățită cu ajutorul uman prin selectarea celor mai eficiente organisme, cultivându-le și adăugându-le înapoi în sol, fie direct, fie ca înveliș pe semințe.

Îngrășăminte organice:

Îngrășămintele organice sunt fabricate dintr-un material care se găsește în mod natural și sunt biodegradabile. Un îngrășământ organic poate conține următorii compuși:

Depozitele de minerale

Mușchi de turbă

Compost

Alge

îngrășământ de grajd animal

Îngrășămintele organice sunt excelente, deoarece sunt bune atât pentru câmp, cât și pentru grădini. De îndată ce un îngrășământ organic este utilizat, acesta începe să-și exercite efectele benefice în sol și în plante. În plus, aceste îngrășăminte îmbunătățesc sănătatea solului și productivitatea pe termen lung.

Îngrășăminte anorganice:

Acestea vin în diferite forme, cum ar fi lichide, pulbere sau granule, care sunt disponibile în cutii, în pungi. Îngrășămintele anorganice se prepară în principal din amoniac concentrat diluat cu apă. În mod obișnuit, îngrășămintele anorganice sunt utilizate pentru tratarea câmpurilor industriale, deoarece sunt mai puțin costisitoare și pot fi sintetizate fără efort la o scară mai mare. Îngrășămintele anorganice sunt mai puțin voluminoase decât omologul lor organic și astfel nutrienții pot fi transportați cu ușurință în diferite părți ale plantei.

Îngrășămintele chimice azotate:

Acest tip de îngrășăminte sunt bogate în conținut de azot. Azotul din îngrășământ este transformat în amoniac și este dizolvat atunci când apa de ploaie sau orice altă sursă udă zona. Nutrienții din îngrășăminte sunt apoi transportați prin pământ și ajung în cele din urmă la rădăcina plantei. Îngrășămintele azotate sunt disponibile în mod obișnuit sub formă de pelete sau sub formă de granule albe care sunt utilizate înainte sau în timpul plantării.

Îngrășămintele universale

Îngrășămintele compuse nu se adaptează întotdeauna la diferitele tipuri de sol. Prin urmare, se utilizează o formă de îngrășământ care constă din mai mult de două minerale sau elemente în proporții rezonabile. Astfel de îngrășăminte se adaptează cu ușurință la diferite tipuri de sol cu care sunt amestecate. Un amestec de diferite tipuri de îngrășăminte elimină diferitele deficiențe ale plantei și din sol. Aceste îngrășăminte necesită mai puțină muncă pentru aplicarea pe sol. Amestecul constă din trei nutrienți primari, care sunt azotul, fosforul și potasiul. Astfel de îngrășăminte se numesc îngrășăminte universale.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW