Adiția de os și rolul ei în procesul de montare a implantului dentar

Pentru unele persoane, implantul dentar este o procedură destul de simplă, deși ar putea părea diferit. Dacă osul este în stare excelentă, atunci se poate insera corpul implantului, se va aștepta o perioadă (de obicei între 3 și 6 luni), iar apoi se vor monta bontul și coroana dentară. Acesta este cazul ideal de implant dentar! Însă, cum lucrurile nu pot fi întotdeauna simple, unii pacienți au nevoie de tratamente suplimentare, cum ar fi adiția de os sau sinus lifting (uneori este nevoie de ambele proceduri). Ce este adiția de os și care este rolul acesteia în procesul de montare a implantului dentar? Află citind în continuare!

Adiția de os este recomandată persoanelor care din anumite motive nu au un volum suficient al osului maxilar sau mandibula. Acest lucru se întâmplă de obicei din cauza bolii parodontale, din cauza unor traumatisme, a trecerii unei perioade îndelungate de la extracția dentară (peste 1 an) sau din cauza unui chist sau a unei tumori. Cele mai des întâlnite întrebări în cabinetul dentar sunt cat costa un implant dentar și am nevoie de adiție osoasă?

Este bine de știut că un os ce nu mai are volumul perfect pentru a susține un implant sau chiar și un dinte natural, poate fi refăcut cu succes. În primul rând, trebuie stabilită cauza resorbției osoase. Dacă este vorba despre parodontoză, atunci trebuie curățat foarte bine osul și țesuturile înconjurătoare și urmate tratamente speciale ce vor asigura succesul adiției osoase. În cazul unui traumatism, se va stabili un plan de tratament și se va încerca adiția osoasă numai după ce osul este stabilizat.

Care este rolul adiției osoase în procesul de montare a implantului dentar?

Așa cum spuneam, dacă osul nu are un volum satisfăcător, nu va fi capabil să susțină implantul. Nu va fi suficient de puternic și nici nu se va putea reface, stimulând procesul de osteointegrare a implantului. Trebuie să știi că implantul (corpul acestuia de fapt) se inserează în os, însă nu este suficientă această procedură. Corpul trebuie să producă noi celule osoase care să îmbrace și să fixeze implantul. Acest proces se numește osteointegrare. În cazul în care osul maxilar sau mandibula prezintă fenomen de resorbție, fenomenul de osteointegrare nu va avea loc, deoarece osul continuă să se degradeze.

Adiția osoasă presupune completarea osului cu material realizat din os uman, animal sau artificial, care în decurs de câteva luni va stimula producerea de celule noi și astfel, volumul osului va fi unul perfect pentru a susține implantul. În ultimul timp, se utilizează cu precădere osul artificial. După ce adiția de os este plasată, se va acoperi cu o membrană specială, care va proteja locul și va contribui la vindecarea corectă a locului.

Trebuie să știi că în același timp cu adiția osoasă se poate monta și implantul dentar, numai dacă resorbția nu a fost una importantă, ci doar era nevoie de un mic ajutor extern pentru a asigura succesul implantului. Dacă resorbția a fost importantă, implantul se va monta de regulă după 3-6 luni, timp în care osul se va stabiliza.

Așadar, dacă ai nevoie de implant dentar și adiție osoasă, nu trebuie să te temi! Primul pas este să te programezi la o consultație la o clinică stomatologică de încredere, așa cum este și Smile Ambassador!

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW