Într-o perioadă în care oamenii caută să se relaxeze departe de agitația și zgomotul orașelor mari, tot mai mulți români cochetează cu ideea de a-și construi propria casă de vacanță. Fie că e într-un sătuc aflat la o jumătate de oră de mers cu mașina de orașul de reședință sau într-un cătun din creierul munților, dacă și ție îți surâde ideea de a-ți construi propria cabană, e bine să ții cont de câteva aspecte, atunci când faci planul de bătaie.
Află din următorul articol ce lucruri nu trebuie să îți lipsească din casa de vacanță:
- Un sistem de supraveghere ca să ții hoții la distanță
Nu e un lucru necunoscut faptul că zonele turistice, unde există multe cabane și case de vacanță, sunt ținta hoților din locuințe. Infractorii știu deja că proprietarii acestor locuințe merg rar acolo, iar în interior se găsesc multe lucruri ce pot fi valorificate cu ușurință, cum ar fi electrocasnicele, electronicele sau chiar unelte și utilaje de construcții. Așa că, primul lucru pe care trebuie să îl achiziționezi e un sistem de camere de supraveghere care să țină hoții la distanță .
Pe piață se găsește acum o ofertă variată de sisteme de supraveghere, de interior sau de exterior, cu prețuri potrivite pentru orice buzunar. Iar în această perioadă, magazinele de profil, online sau fizice, au și reduceri de sezon. Așa că, poți găsi camere de supraveghere de exterior chiar și cu 50 de lei. Avantajul sistemelor performante e că pot fi controlate de oriunde, prin intermediul smartphone-ului.
2. O anexă gospodărească cu rol de depozit
Atunci când faci planul de construcție al casei de vacanță, ia în calcul ca lângă casă să ai și o anexă cu rol de depozit. Pe timpul construcției, în acea anexă puteți depozita materialele de construcții și utilajele. După ce casa e finalizată, în depozit puteți pune rezerva de lemne, atât de utilă dacă sistemul de încălzire e o centrală termică ce funcționează și cu lemn. Deasemenea în acel spațiu își pot găsi loc uneltele de grădinărit, ustensilele pentru grătar, pelerinele de ploaie sau chiar echipamentele de drumeție.
3. Un beci
Poate vi se pare ciudat ca pe lista de necesar a unei case de vacanță să se regăsească un beci, însă această încăpere are un rol bine definit. Acolo poți pune la păstrare conserve pentru iarnă, alimente neperisabile sau poate fi folosit chiar și ca refugiu.
Iată ce alte întrebuințări mai poate avea beciul case de vacanță:
- cramă – îți poți impresiona invitații ducându-i în beciul casei să le arăți colecția ta de vinuri sau poți organiza chiar week-end-uri tematice de degustări.
- sală de fitness – pentru un stil de viață sănătos, sportul e necesar chiar și în vacanță. Așa că, beciul casei e locul ideal unde poți pune o bandă de alergare, o bicicletă eliptică sau pur și simplu câteva salteluțe și niște gantere cu ajutorul căror să îți faci programul zilnic de antrenament.
- spațiu de relaxare – în beci poți amenaja un colț cu o canapea relaxantă, un fotoliu și, poate, un mic birou u bibliotecă, unde te poți retrage în zilele sufocante de vară.
Tu ce alte lucruri sau spații necesare pentru o casă de vacanță ai pe lista de priorități?