17 C
București
joi, 1 octombrie

Top 6 idei pentru creșterea nivelul securității în cartierul tău

Cu toții ne dorim un loc al nostru care să fie protejat, unde să ne întoarcem de la muncă în fiecare zi, cu gândul că nimic rău nu se poate întâmpla.

Simțul civic ne face să ne dorim, pe lângă siguranța noastră, și cea a oamenilor din jurul nostru. Astfel, pentru a avea o locuință sigură, întregul nostru cartier trebuie să fie un loc sigur, unde copiii pot să se joace nestingheriți, unde putem să ieșim seara pe stradă fără probleme și unde putem dormi liniștiți, știind că noi și vecinii noștri suntem în siguranță.

Pentru a avea un astfel de cartier, în acest articol vă vom prezenta șase idei pentru a crește nivelul securității din cartierul vostru.

  1. Angajează o firmă de securitate

Dacă nu locuiești într-un cartier rezidențial care dispune deja de o firmă de securitate care are grijă ca totul să fie în regulă, poți apela (împreună cu vecinii) la serviciile uneia.

Firmele de securitate sunt specializate în prevenirea oricărui incident neplăcut și reducerea pagubelor. Acestea realizează o inspecție temeinică a întregii zone rezidențiale și pot găsi măsuri de precauție și securitate care ajută la implementarea unui plan de pază, protecție și monitorizare.

  1. Montează camere de luat vederi

Prin montarea sistemelor video care înregistrează constant vei descuraja practicile care pun în pericol securitatea cartierului.

Camerele pot fi montate în punctele de interes din cartier, dar și în spațiile care nu sunt atât de circulate, acestea fiind adeseori ținta răufăcătorilor.

În cazurile nefericite în care chiar se întâmplă ceva, filmările pot fi arătate forțelor de ordine.

  1. Caută soluții de automatizare pentru casa ta

Dacă locuiești la casă și folosești mașina, atunci poate ți s-a întâmplat să te grăbești și să lași poarta deschisă. O poartă deschisă poate fi o invitație irezistibilă pentru oricine care nu are intenții bune.

Din acest motiv, poți să achiziționezi, de exemplu, automatizări Came, prin care să-ți protejezi casa și proprietatea.

Prin folosirea porților automate, poți să închizi poarta fără să te mai cobori din mașină, păstrându-ți astfel proprietatea și bunurile în siguranță.

  1. Crește vizibilitatea

Dacă este posibil pentru tine și vecinii tăi să achiziționați lumini, acestea vor ține la distanță persoanele răuvoitoare. În cazul în care nu puteți achiziționa luminile, se poate face o adresă la primăria de care aparține cartierul pentru un iluminat stradal mai bun.

Pentru locurile din proprietatea ta (curte, grădină, spatele casei), poți chiar să cumperi lumini cu senzori, care se pornesc doar atunci când simt mișcare. 

  1. Împrietenește-te cu vecinii

Deși poate părea un lucru banal, socializarea cu vecinii, indiferent dacă stai la casă sau la bloc, reprezintă o situație din care pot câștiga ambele părți.

Oferă-ți ajutorul ori de câte ori apare ceva și poți să ajuți. Fie că e vorba să ai grijă de un copil pentru câteva ore sau să dai de mâncare unui câine, sau vecinii tăi mai în vârstă au nevoie de cumpărături, oferă-ți ajutorul, pentru că nu se știe niciodată când te vei afla într-o situație similară și vei conta pe sprijinul lor.

  1. Organizează un grup de protecție al cartierului

După ce te-ai împrietenit cu vecinii și ai ajuns să-i cunoști mai bine, puteți să creați împreună un grup organizat care să țină sub observație activitățile din cartier.

Puteți să vă organizați plimbări noaptea pentru a vă asigura că nimic nu suspect nu se întâmplă în cartier și să vă anunțați atunci când se întâmplă ceva, astfel ca întreg cartierul să fie în siguranță și să cunoască eventualele pericole.

Acestea sunt doar câteva idei pentru a crește securitatea în zona unde locuiești. Implementează-le pe cele potrivite pentru tine și cartierul tău și bucură-te de un trai liniștit, în siguranță!

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW