marți, 31 martie, 2020
4.1 C
București

Top rechemări de maşini în service

Anul trecut, nu mai puțin de 380 de rechemări în service au fost înregistrate pe teritoriul Uniunii Europene, potrivit datelor oficiale colectate de Comisia Europeană. Pe prima poziție a fost Mercedes-Benz, cu un număr total de 56 de recall-uri. Dacia a înregistrat 16 rechemări, pentru cele cinci modele ale sale.

În total, în 2019, pe teritoriul Uniunii au fost înregistrate 380 de rechemări în service. Pe prima poziție a fost Mercedes-Benz, cu un număr total de 56 de recall-uri, notează automarket.ro.

Cele mai multe dintre acestea au vizat doar cinci modele, în condițiile în care Clasa E, Clasa A și Sprinter au „bifat” câte 10 rechemări în service. Clasa C a avut 9 rechemări, iar GLE 6.

Printre altele, Clasa A, Clasa C și Clasa E au fost rechemate în service pentru diverse probleme de software. Sprinter a avut o defecțiune la cutia de viteze automată, care se putea bloca în mers.

Pe următoarea poziție s-a clasat Peugeot cu 25 de recall-uri, dintre care 15 pentru Expert și Traveller. Citroen a completat podiumul cu 23 de rechemări. Clasamentul este completat de Audi cu 19 rechemări și BMW și Opel, ambele cu câte 18 recall-uri.

Dacia este printre constructorii cu cele mai puține rechemări

În scimb, Dacia este printre constructorii cu cele mai puține rechemări. În total, brandul de la Mioveni a avut 6 campanii de rechemare, dintre care unele pentru toate modelele din gama, astfel că în total au existat 16 rechemări în service.

La nivelul întregii industrii auto din Europa, cele mai multe recall-uri au fost pentru airbag-uri (144), motor (134), suspensii (65), frâne (49) și direcție (35).

Datele au fost centralizate de sistemul de raportare Rapid Alert System (RAPEX) gestionat de Comisia Europeană, iar numărul total de rechemări în service a fost cu 32% mai mare decât în 2018. Numărul total de modele afectate de recall-uri a fost de 299, în creștere cu 25%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Finalizarea proiectului „Achiziționarea de echipamente inovatoare în cadrul MIAD SRL”

MIAD SRL, în calitate de Beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Achiziționarea de echipamente inovatoare în cadrul MIAD SRL”, cod SMIS...

Suceava devine prima zonă care intră în carantină România

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că a fost emisă o nouă Ordonanță Militară ce prevede...

13 persoane au decedat la Spitalul Județean din Suceava

Au fost raportate încă 13 decese ale unor persoane confirmate cu noul coronavirus, la Spitalul Județean Suceava,...

Noi reglementări privind acordarea serviciilor medicale pe perioada stării de urgență

Executivul a aprobat astăzi o hotărâre care cuprinde o serie măsuri în domeniul sănătății pe perioada instituirii...

TRENDING