12.8 C
București
luni, 28 septembrie

Traian Băsescu a obținut două poziții-cheie în Parlamentul European

Traian Băsescu va ocupa două poziții-cheie în structura noului Parlament European.

Fostul șef de stat al României va fi vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri externe (AFET), respectiv vicepreședinte al Delegației la Comisia parlamentară de asociere UE-Ucraina, potrivit negocierilor prezentate de Rareș Bogdan, liderul delegației române din PPE, transmite caleaeuropeana.ro.

Așadar, Băsescu va fi vicepreședintele celei mai mari comisii parlamentare, iar numirea sa continuă tradiția demnitarilor români, pentru că postul a fost ocupat în trecut de Ioan Mircea Pașcu (2007-2017) și Andi Cristea (2017-2019). AFET este condusă de eurodeputatul german David McAllister.

Traian Băsescu a fost unul dintre cei mai longevivi membri ai Consiliului European, fiind devansat doar de cancelarul german Angela Merkel. În timpul mandatului său, fostul șef de stat a negociat, în numele României, pentru definirea Cadrului Financiar Multianual al Uniunii Europene în perioada 2014-2020, iar în ultimul său an de mandat a participat la negocierile pentru alegerea liderilor instituțiilor Uniunii Europene pentru 2014-2019, când Jean-Claude Juncker a fost ales președinte al Comisiei Europene.

Ba mai mult, amintește caleaeuropeana.ro, în calitate de președinte al României, Traian Băsescu, a semnat, la 25 aprilie 2005, Tratatul de aderare a României la UE, iar în 2008 a găzduit cel mai important eveniment politic internațional din istoria țării noastre, Summitul NATO, ultima reuniune aliată pentru președintele american George W. Bush, precum și ultimul summit al Alianței Nord-Atlantice în care președintele rus Vladimir Putin a participat în calitate de partener al comunității euro-atlantice.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW