2.1 C
București
duminică, 29 noiembrie

Traian Basescu, despre Dancila : ,,Cât de prost trebuie să fii să faci asta?’’

Fostul presedinte al Romaniei, Traian Băsescu, primul pe lista de candidaţi ai PMP la alegerile europarlamentare, a declarat, miercuri, că anuntul premierului Viorica Dancila cu privire la mutarea Ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim ,,este o mare prostie”.

,,În politica externă totul este posibil, numai că este foarte important când o faci, cum o faci şi care sunt avantajele şi dezavantajele. Ce a făcut Guvernul prin doamna Dăncilă este o mare prostie. De ce? În primul rând, nu a fost o corelare între poziţia Guvernului şi a titularului de politică externă, care e preşedintele României. Să muţi ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim îţi trebuie un decret emis de preşedintele României. Or, cum te angajezi tu la schimbarea locaţiei ambasadei fără să ai acordul preşedintelui. Suntem într-un moment în care România vrea să primească voturile majoritare ale statelor membre ONU, să obţină un mandat de membru nepermanent al Consiliului de Securitate. Cum credeţi că va mai primi România măcar un vot de la ţările arabe – şi sunt multe”, a afirmat senatorul PMP, potrivit Agerpres.

De asemenea, Traian Baseascu a tinut sa sublinieze ca Romania nu mai reprezinta un partener credibil pentru lumea araba din cauza afirmatiilor facute de Viorica Dancila.

,,În momentul de faţă, nu mai suntem un partener credibil şi pentru lumea arabă. OK, îţi poţi asuma o asemenea atitudine, dar cât eşti de util Israelului în momentul de faţă, în condiţiile în care nu se va realiza promisiunea, pentru că preşedintele are un cu totul alt punct de vedere. Deci, doar ai stârnit un scandal, te-ai decredibilizat, după care nici nu rezolvi problema. Cât de prost trebuie să fii să faci asta? Stau şi mă întreb”, a spus fostul presedinte, la Biroul Electoral Central ( BEC).

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW