Traian Băsescu: ,,Nici mama Curţii Constituţionale” nu îl poate obliga pe preşedinte să semneze revocarea miniştrilor şi a lui Augustin Lazăr

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a declarat duminică seară, la România TV, că nimeni nu-l poate obliga pe preşedintele Klaus Iohannis să semneze revocarea din funcţie a miniştrilor şi a procurorului general Augustin Lazăr.

,,Da, trebuie motivat, dar poate motiva pentru că “știu eu de ce”. Nimeni nu îi poate pune pixul în mână președintelui să semneze, nici mama Curții Constituționale“, a afirmat Traian Băsescu, citează G4media.

Întrebat de jurnalişti de ce a refuzat președintele Klaus Iohannis revocarea miniștrilor Paul Stănescu (Ministerul Dezvoltării) și Lucian Șova (Ministerul Transporturilor), Traian Băsescu a spus: “pentru că așa a vrut“, notează B1.

,,Am primit astăzi, la două zile după remanierea guvernamentală, o propunere de remaniere guvernamentală. Acest lucru nu este de bun augur. Avem guverne PSD-ALDE de nici doi ani. Lucrurile merg foarte prost în privinţa guvernării. PSD este deja la al treilea guvern în nici doi ani. Au fost schimbate enorm de multe persoane pe poziţiile de ministru. I-am numărat, sunt 70 de politicieni care au fost sau sunt acum miniştri în aceste guverne. Aşa nu se poate guverna. Este imposibil să schimbi miniştri toată ziua, bună ziua. Eu nu sunt de acord să contribui la astfel de guvernare, care seamănă mai degrabă cu un carusel. În acest sens, în această săptămână, nu va mai exista nicio schimbare de miniştri, iar această chestiune care mi-a fost propusă astăzi va fi luată în analiză cel mai devreme după sărbătorile dedicate Centenarului şi Zilei Naţionale de 1 Decembrie”, declara preşedintele Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW