8.6 C
București
miercuri, 21 aprilie

Transportul în comun din Târgu Mureș, pe bani europeni

Primăria Târgu Mureş a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Modernizarea transportului public de călători al Municipiului Târgu Mureş”.

Ca urmare, oraşul va fi dotat cu:

– sisteme electronice de taxare a călătoriilor de tipul e-ticketing pentru autobuzele care vor fi achiziţionate prin proiectele complementare finanţate;

– realizarea unui sistem modern de gestionare a autobuzelor;

– dispozitive de eliberare cartele electronice de transport în staţiile de călători modernizate;

– 3 capete de linie pentru staţionare şi alimentarea electrică a autobuzelor care vor fi achiziţionate prin proiectele complementare finanţate;

În Târgu Mureş vor fi modernizate 137 staţii de autobuz si 3 capete de linie moderne pentru staţionarea şi alimentarea electrică a autobuzelor (Livezeni, Str.Plopilor, str.Gh.Doja), dotate cu: dispecerate, posturi de pază, toalete, sisteme electronice de informare şi de afişaj, sisteme GPS, camere de supraveghere, sisteme electronice de eliberare cartele e-tiketing.

Proiectul mai prevede:

– conectarea staţiilor de călători cu sistemul integrat de gestionare a autobuzelor;

– accesibilizarea staţiilor pentru persoanele cu dizabilităţi;

– montarea sistemelor GPS pe autobuze care vor fi achiziţionate prin proiectele complementare;

– realizarea unui centru modern de comandă şi de control (dispecerat) care să asigure gestionarea parcului auto. Sistemul va fi dotat cu servere, calculatoare, monitoare etc. care vor asigura o conexiune cu staţiile de autobuz, capetele de linie, sistemul de e-tiketing.

Proiectul are drept scop crearea unui sistem de transport public de călători eficient, care ar putea degaja traficul prin diminuarea călătoriilor în oraş cu autoturismele personale, eficientizarea transportului public prin reducerea timpilor de călătorie şi a consumului de combustibil, precum şi prin creşterea numărului de utilizatori ai mijloacelor de transport în comun.

Valoarea totală a proiectului este de 49.437.378,66 lei, din care 986.304,95 lei reprezintă contribuţia proprie a Primărei Târgu Mureş. Data de finalizare a proiectului este 31 decembrie 2023.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW