Transporturi rutiere – situația la zi

Transportatorii de mărfuri se pregătesc de proteste de amploare generate de impozitarea diurnei ca venit salarial, potrivit unui comunicat FORT:

Contrar celor discutate cu reprezentanții Guvernului la întâlnirea organizată cu patronatele din transporturi, în urmă cu două săptămâni, clarificarea aspectelor ce țin de interpretarea eronată a unor definiții din legislația în materie a fost brusc uitată de către Ministrul Finanțelor. Controalele ANAF pe această temă sunt în plină desfășurare, iar abuzurile legate de interpretări se amplifică de la o zi la alta.

Transportul gratuit al elevilor este blocat de birocrație și legislație haotică.

Rămâne aceeași veșnică întrebare: Cine plătește?

Transportul ilicit de persoane zburdă în continuare prin frontiere fără ca cei platiți din bani publici, pentru a aplica legea, să își facă datoria. Asigurările venite de la domnul ministru Vela au rămas “în aer”.

În continuare, firmele cu întârzieri la plata datoriilor către stat nu beneficiază de sprijinul de 41,5 % pentru angajații pe care i-au reîncadrat în activitate, contrar discuțiilor dintre guvern și reprezentanții patronatelor din transporturi.

Din cauza raportului corpului de control al Ministrului transporturilor pe tema examinărilor personalului din transporturi ce concură la siguranța rutieră, obținerea și reînnoirea atestatelor profesionale nu se mai pot face din cauza refuzului angajatţlor MT de a mai participa la examene.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW