Donald Trump a afirmat că a vorbit cu Vladimir Putin la telefon despre încheierea războiului din Ucraina.
Convorbire Trump-Putin
Președintele de la Casa Albă nu a vrut să spună când au avut discuția, dar a transmis că „Putin vrea să nu mai vadă oameni murind”, informează Adevărul.
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat, la finalul lunii ianuarie, că Putin este pregătit să vorbească la telefon cu Trump și că așteaptă ca SUA să țină Moscova la curent legat de acest subiect.
Donald Trump a transmis, vineri, că este posibil să se întâlnească și cu Volodimir Zelenski pentru a discuta despre încheierea războiului.
Trump ar avea un plan concret de încheiere a războiului
Trump a afirmat că el a avut „întotdeauna o relaţie bună cu Putin” și că are un plan concret pentru ca războiul să înceteze, doar că nu a dezvăluit nimic din acel plan.
„În fiecare zi mor oameni. Acest război este atât de rău în Ucraina. Vreau să termin cu nenorocirea asta”, a adăugat Donald Trump.
Războiul din Ucraina se desfășoară de aproape trei ani, iar mii de oameni, în special ucraineni, au murit pe front.
Precedentul Kosovo da roade. Modificare de frontiere prin forta armelor – noua politica in Europa atat a occidentalilor cat si a Rusiei.
Vom avea o pace ruseasca in Europa iar Zelenski va disparea din viata politica ucraineeana si europeana. Deocamdata isi cauta o tara care sa ii acorde azil politic.
Europa de dupa caderea comunismului a mai cunoscut paci facute de cei mari asupra celor mici:
– dupa bombardamente NATO in Bosnia (impotriva sarbilor bosniaci) s-a facut o pace americana prin acordul de la Dayton care a stabilit granitele INTERNE ale Bosniei impartita in republici federative. UE a intervenit si a inventat un post de Inalt Comisar European pentru Drepturile Omului in Bosnia – acesta (in ciuda titlului bombastic al postului sau) are dreptul de a demite orice functionar public ales prin vot popular in Bosnia – evident ca sunt vizati liderii comunitatii sarbesti.
– dupa alte bombardamente NATO in Serbia (1998-1999) s-a facut o pace cu trupe de ocupatie NATO pe teritoriul Serbiei, autoproclamate „trupe de mentinere a pacii” si care stationeaza chiar in prezent in sudul Serbiei impiedicand autoritatile constutionale sarbe sa reia controlul provinciei separatiste Kosovo