4 C
București
vineri, 4 decembrie

Ultima zi a „Săptămânii Regiunilor Inovative din Europa, cea de a 10-a ediție – WIREX 2019”

În contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, începând cu data de 25 iunie, până pe 28 iunie 2019, se desfășoară, la Iași, evenimentul „Săptămâna Regiunilor Inovative din Europa, cea de a 10-a ediție – WIREX 2019”.

Conferința WIREX 2019 a fost deschisă de domnul Nicolae Hurduc, ministrul cercetării și inovării, la Palatul Culturii din Iași, alături de doamna Signe Ratso, director general adjunct la Comisia Europeană, Direcția Generală Cercetare și Inovare.

WIREX reprezintă principalul forum european pentru dezbateri privindpoliticile europene în domeniul dezvoltării regionale prin cercetare și inovare: sinergii între diferitele politici comunitare, naționale și regionale, precum și politici de inovare prin investiții în sectorul public și privat la nivel regional. Astfel, la conferință sunt prezente o mare parte din regiunile de dezvoltare ale Uniunii Europene.

Ministrul Hurduc a susținut necesitatea dezvoltării de politici de strategie inteligentă regională care să corespundă realităților locale și regionale în context european, să existe sinergii între diferitele politici comunitare, naționale și regionale și să fie corelate, astfel încât să existe o complementaritate între instrumentele de aplicare în timp real (deocamdată sunt decalaje în timp), să aibă loc o simplificare administrativă și să fie folosite facilitățile oferite de tehnologia informației, modelul comunitar fiind de referință, să existe, pe cât posibil, reguli comune de implementare și să fie dezvoltat în continuare portalul unic de intrare pentru programele comunitare.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW