marți, 2 iunie, 2020
11 C
București

Un film din Coreea de Sud a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film

„Parasite”, de Bong Joon Ho, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj internaţional, la cea de-a 92-a ediţie a galei Academiei de film americane, care a avut loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles, potrivit Mediafax. 

Nominalizat la şase premii Oscar, „Parasite” a mai primit trofeele Academiei americane pentru cel mai bun film internaţional, cel mai bun regizor şi pentru cel mai bun scenariu original.

„Parasite”, de Bong Joon Ho, este primul film sud-coreean care câştigă premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj. Totodată, aceasta este prima peliculă într-o altă limbă decât engleza care câştigă premiul Oscar pentru cel mai bun film.

Nominalizat la şase premii Oscar, „Parasite” a mai primit trofeele Academiei americane pentru cel mai bun film internaţional, cel mai bun regizor şi pentru cel mai bun scenariu original.

„Parasite”, de Bong Joon-Ho, este un basm modern despre inegalitățile sociale din Coreea de Sud. Șomeri, membrii familiei Ki-taek arată un interes deosebit pentru bogata familie Park, până când într-o zi existențele lor se împletesc. Acesta este începutul unui șir de întâmplări imprevizibile care converg „într-un film genial, captivant și care refuză categoriile”, conform IndieWire.

Drama „Parasite”, de Bong Joon-Ho, a fost recompensată cu Palme d’Or la ediția de anul trecut a Festivalului de la Cannes. De asemenea, a primit, printre altele, premiile Globul de Aur şi BAFTA pentru cel mai bun film străin, dar şi premiul Sindicatului actorilor americani pentru cea mai bună distribuţie.

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun film a fost decernat producţiei „Green Book”, de Peter Farrelly.„Parasite”, de Bong Joon Ho, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj internaţional

La acelaşi premiu au mai fost nominalizate peliculele „Les Misérables”, „Honeyland”, „Corpus Christi”, „Pain and Glory”.

Acesta este primul film sud-coreean care a fost nominalizat şi a câştigat un premiu Oscar.

Anul trecut, premiul Oscar pentru cel mai bun film străin a fost acordat peliculei „Roma”, de Alfonso Cuaron.

Bong Joon-ho a primit premiul pentru regie, pentru „Parasite”

Bong Joon-ho a primit premiul Oscar pentru regie, pentru „Parasite”, la cea de-a 92-a ediţie a galei Academiei de film americane, care are loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

La premiul Oscar pentru cel mai bun regizor au mai fost nominalizaţi Martin Scorsese („The Irishman”), Todd Phillips („Joker”), Sam Mendes („1917”), Quentin Tarantino („Once Upon a Time in Hollywood”).

„Parasite” primește premiul pentru cel mai bun scenariu original

„Parasite” a mai primit și premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original.

La acelaşi premiu au mai fost nominalizate filmele „Knives Out”, „Marriage Story”, „1917” şi „Once upon a time… in Hollywood”.

„Parasite” s-a numărat printre filmele favorite la acest premiu. Deși inițial marele favorit părea Quentin Tarantino („Once Upon a Time in Hollywood”), anul acesta, Sindicatul scenariștilor americani a premiat lungmetrajul „Parasite”, de Bong Joon Ho, recompensat și cu BAFTA pentru cel mai bun scenariu.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Regatul Unit: Numărul deceselor provocate de Covid-19 depășește 39.000

Potrivit statisticilor date publicității de ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, numărul total al deceselor cauzate de...

20% din populația Sucevei a fost imunizată natural pentru COVID 19

MedLife anunță finalizarea celui de-al doilea studiu privind imunizarea naturală a populației pentru COVID 19, de data aceasta...

Să nu ne facem iluzii. Nu va mai fi un ”trente glorieuses”

”Trente glorieuses”, adică ” Treizeci de ani de glorie”, este denumirea pe care...

Haosul din Statele Unite provocat de asasinarea lui George Floyd a degenerat în ultimele ore în situație de război civil

Donald Trump a ordonat mobilizarea la Washington a "mii de soldați bine înarmați"