Un nou impuls dat infrastructurii, pentru o mai bună conectivitate la nivel regional în UE

Deputații vor adopta norme pentru proiectelor privind rețeaua transeuropeană de transport și alocă 30 miliarde EUR pentru proiecte în domeniul transporturilor, digital și al energiei, potrivit unui comunicat al Parlamentului European.

În martie 2021, negociatorii Parlamentului și Consiliului au convenit asupra versiunii îmbunătățite a Mecanismului pentru interconectarea Europei (MIE) (Connecting Europe Facility – CEF), cu un buget de 30 miliarde EUR pentru perioada 2021-2027. Acesta va finanța proiecte de transport, energie și proiecte digitale și se va asigura că proiectele transeuropene esențiale, cum ar fi Rail Baltica, infrastructura de încărcare, combustibili alternativi și introducerea acoperirii 5G pentru axe de transport importante sunt finalizate la timp până în 2030.

Deputații în Parlamentul European urmează, de asemenea, să aprobe un alt acord privind normele privind Rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T), care va simplifica procedurile de acordare a autorizațiilor pentru proiectele TEN-T, pentru a facilita finalizarea acestora. Statele membre vor trebui să desemneze un punct de contact pentru promotorul fiecărui proiect și să se asigure că obținerea unei autorizații de lansare a unui proiect nu durează mai mult de patru ani.

Dezbaterea are loc marți dimineața, votul este programat tot marți, rezultatele fiind anunțate miercuri dimineața.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW