duminică, 29 martie, 2020
19.5 C
București

Un nou motor de căutare LANSAT de Google

Google a lansat o nouă platformă de căutare unde cei interesați se pot informa din milioanele de baze de date din diverse domenii ca ştiinţă, economie, tehnologie etc, fie că acestea au fost publicate în librării online sau pe diverse site-uri sau instituţii, cum ar fi NASA.

Google Dataset Search, care este încă în testare, poate fi folosit pentru căutări printre milioanele de baze de date adunate online, informează Google pe blogul său.

Astfel, în funcţie de cuvintele cheie introduse de utilizator internauții pot accesa mii de depozite de date.

„În lumea de astăzi, oamenii de știință din multe discipline și un număr tot mai mare de jurnaliști trăiesc și respiră date. Există multe mii de depozite de date pe web, oferind acces la milioane de seturi de date; iar guvernele locale și naționale din întreaga lume își publică și datele. Pentru a permite accesul facil la aceste date, am lansat o platformă de căutare de date, astfel încât oamenii de știință, jurnaliștii de date sau oricine altcineva pot găsi datele de care poate au nevoie la muncă, în cercetările pe care le fac sau pur și simplu pentru a-și satisface curiozitatea intelectuală”, anunţă reprezentanții Google.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

De unde a apărut coronavirusul? Mai bine de un sfert dintre francezi cred că el a fost fabricat în laborator

Potrivit unui studiu Ifop, apărut sâmbătă în presa franceză, 26% dintre francezi cred că noul coronavirus a fost fabricat...

1.760 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19

Până astăzi, 29 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.760 de cazuri de persoane infectate cu...

Antonio Guterres: “Este nevoie de 3.000 miliarde de dolari” pentru ca Sudul planetei să combată coronavirusul

În condițiile în care pandemia de coronavirus continuă să câștige teren și peste 25.000 persoane au murit deja la...

Coronavirus: Noi vești îngrijorătoare de pretutindeni în lume

Sâmbătă, peste 300.000 de contaminați cu coronavirus erau diagnosticați în Europa. Jumătate din ei sunt în Italia (86.498) și...

TRENDING