9.9 C
București
luni, 28 septembrie

Un nou proiect european dezvoltat de UGIR

S-au pus în mişcare rotiţele proiectului „Creşterea performanţelor angajaţilor prin formare continuă” (cod SMIS 128516), care este în implementare în perioada 04.11.2019-04.05.2021.

Confederaţia patronală UGIR – Uniunea Generală a Industriaşilor din România este interesată de provocările legate de piaţa muncii pentru care companiile trebuie să găsească soluţii. UGIR alături de partenerii CECCAR şi Euroconsulting SRL s-au concentrat pe tema susţinerii capitalului uman din întreprinderi în adaptarea la noile evoluţii socio-economice.

În lumina reflectoarelor proiectului sunt întreprinzătorii preocupaţi de inovare şi dezvoltare, care vor afla prin participarea la activităţile preconizate mai multe despre:

specializarea în sectoare cu potenţial inovator programele de formare continuă pentru angajaţii din companiile lor dezvoltarea sustenabilă a afacerilor.

Obiectiv general: adaptarea lucrătorilor şi a întreprinderilor la dinamica sectoarelor economice cu potenţial/domeniilor identificate conform SNC şi SNCDI, prin îmbunătăţirea accesului egal la învăţarea pe tot parcursul vieţii pentru toate grupele de vârstă.

Mai mult, întreprinzătorii care ni se vor alătura vor avea:

– Acces gratuit la programele de formare continuă, oferite prin proiect pentru angajații lor: 1.140 de angajaţi ai firmelor din toate regiunile, mai puţin Bucureşti-Ilfov, vor beneficia de cursuri de formare profesională.

– Acces gratuit la programul de evaluare și certificare a competențelor profesionale obținute de către angajați pe alte căi decât cele formale – 40 de angajaţi certificaţi.

– Sprijin în elaborarea și introducerea de programe de învățare la locul de muncă – minim 60 de întreprinderi, din care cel puţin 36 IMM-uri. Cel puţin 3 întreprinderi vor pilota programe de învăţare la locul de muncă.

Şi pentru că cifrele contează, planificăm o Campanie de conştientizare a angajatorilor cu privire la beneficiile învăţării pe tot parcursul vieţii, care să ajungă la cel puţin 400 de companii.

Parteneriatul beneficiază de 4.557.068,22 lei finanţare din POCU 2014-2020, dintr-un total de 4.632.362,22 lei.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW