Un nou refuz pentru PSD. Olguţa Vasilescu sesizează CCR

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, luni, că va sesiza Curtea Constituţională după ce a fost respinsă a treia oară de preşedintele Klaus Iohannis pentru funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale.

„Ne aşteptam. A fost o ultimă încercare a doamnei prim-ministru înainte de a ataca din nou la CCR, fiind sesizat deja un conflict instituţional. Ne aşteptam la această motivare, pentru că am văzut motivarea de data trecută a preşedintelui Klaus Iohannis. Domnia sa, practic, a invocat nişte articole de lege, dar care nu sunt deloc în sprijinul domniei sale, pentru că niciunul dintre noi nu încălcăm acele articole de lege, este vorba despre mine şi de colegul meu Mircea Drăghici”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la Digi 24.

De asemenea, deputatul PSD a subliniat faptul că îndeplineşte toate condiţiile de legalitate şi că preşedintele Klaus Iohannis “insistă să încalce în picioare o decizie a CCR”.

,,Acestea sunt articolele invocate de Iohannis în cazul nostru. Niciunul dintre ele nu ne e aplicabil, în sensul că am încălca vreun articol. De aceea am și făcut un ultim demers, ne-am pus cărțile de identitate în dosarul trimis la Cotroceni, CV-ul, din care să rezulte că nu încălcăm nicio lege. E clar că Iohannis insistă să încalce în picioare o decizie a CCR, care prevede clar că prima dată poate refuza pe indiferent ce motive vrea de oportunitate, dar că a doua oară nu are voie să refuze decât pe legalitate. Legalitatea ar presupune cele patru motive amintite mai devreme. Îndeplinim foarte clar aceste condiţii de legalitate.

Preşedintele Iohannis nu face altceva decât să încalce legislaţia și deciziile CCR, motiv pentru care guvernul a anunțat deja că mâine va sesiza din nou Curtea Constituţională. Nu înțelegem ce înseamnă persoana potrivită pentru posturile respective, convingătoare. Poate că Iohannis ne dă și o listă cu ministere care au voie să fie în continuare și atunci am constatat că, în afară că încalcă deciziile CCR, vrea să preia și prerogativele coaliției de guvernământ și ale partidului care a câștigat alegerile. Deocamdată, miniştrii îi propune guvernul format din partidele câștigătoare. Când o să câștige PNL alegerile și să o aibă Iohannis un cuvânt de spus în ceea ce priveşte miniştrii, o să fie altă situaţie. Deocamdată suntem în această paradigmă”, a mai declarat Olguţa Vasilescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni că va respinge numirile Olguţei Vasilescu şi a lui Mircea Drăghici şi a îndemnat PSD să vină cu noi propuneri care să îl convingă că ministerele vor fi conduse bine, potrivit B1 TV.

,,Rezolvarea este foarte simplă, partea guvernamentală să citească cu atenţie legislaţia invocată şi PSD să vină cu nişte propuneri care mă conving că ministerele vor fi bine conduse”, a declarat Klaus Iohannis.

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW