9.7 C
București
vineri, 4 decembrie

SURSE: Ecaterina Andronescu ar putea candida la alegerile prezidențiale

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, ar putea candida la alegerile prezidențiale de la finalul acestui an, potrivit unor surse politice, citate de Edupedu.ro. Aceasta ar putea fi candidatul PSD sau s-ar putea înscrie în cursa electorală ca independent. 

Contactată de jurnaliștii de la sursa citată, Ecaterina Andronescu nu a confirmat, nici nu a infirmat această informație. 

Aceasta a susținut că are “atâta treabă” la Minister și că nu a avut timp să se gândească la o posibilă candidatură pentru funcșia supremă în stat. 

”În partid nu s-a luat nicio decizie, așa încât cred că sunt presupuneri care nu au nici un fel de suport. L-ați auzit și pe dl Dragnea care a spus că se va face o evaluare, că se vor lua în calcul sondajele. Mai avem până atunci mult”, a spus Andronescu. 

De asemenea, întrebată dacă exclude total posibilitate de a candida la alegerile prezidențiale, Ecaterina Andronescu a declarat: “Nu. Eu ce pot să vă spun în acest moment e că în partid nu s-a luat nicio decizie în legătură cu cel care va fi susținut de PSD pentru poziția cea mai înaltă în stat. L-ați auzit și pe șeful partidului, spunea: poate să fie un candidat unic al alianței, ceea ce fără îndoială ar crește șansele candidatului alianței PSD-ALDE, poate să fie dl Tăriceanu, dl Dragnea sau altul, asta este cred că ați auzit și dumneavoastră”.

Până la alegerile prezidențiale, sursele Edupedu.ro vorbesc despre o opoziție la Andronescu, pe care liderul PSDLiviu Dragnea, o construiește în partid. Astfel, este de așteptat ca la următoarea ședință a Comitetului Executiv al PSD, deputatul de Iași Camelia Gavrilă să devină președinte al departamentului de educație în PSD. Odată ajunsă în această funcție, Gavrilă va putea întoarce în partid proiectele Ecaterinei Andronescu, mai precizează sursele citate. 

În același timp, la Ministerul Educației, Liviu Pop este cel care asigură opoziția în fața Ecaterinei Andronescu, mai arată sursa citată. 

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW