2 C
București
marți, 26 ianuarie

Un tânăr în vârstă de 18 ani a vrut să-l atace cu un cuțit pe președintele Emmanuel Macron, aflat în vizită în zona Quimper

«Le Figaro» informează că, în zilele ultimului weekend, un tânăr francez în vârstă de 18 ani, originar din regiunea Quimper, s-a deplasat în localitatea Honfleur pentru a-l ataca cu o macetă pe președintele Macron, care își petrecea acolo, împreună cu soția, minivacanța religioasă Toussaints. Recuperat de părinți, tânărul a fost pus sub stare de arest, iar apoi spitalizat într-o clinică de psihiatrie.

Potrivit detaliilor oferite de poliție, tânărul dispăruse de acasă de câteva zile, la bordul automobilului ce aparținea părinților. Aceștia îl dăduseră dispărut și poliția era în căutarea lui. În ziua în care cuplul prezidențial se afla la Honfleur, tânărul s-a apropiat de hotelul în care era cazat președintele și de unde intenționa să facă o baie de mulțime, adunată să primească oaspeții prezidențiali. Tânărul s-a prezentat forțelor de ordine drept nepot al lui Emmanuel Macron pentru a putea să se apropie de președinte, dar a fost reperat ca suspect și alungat din zona fără – din păcate – a i se face un control de identitate. Tânărul și-a apelat telefonic părinții, care au venit să-l recupereze și cărora le-a mărturisit că a venit la Honfleur pentru a-l ataca pe președinte cu un cuțit. Părinții au alertat imediat jandarmeria, care era deja anunțată de dispariția tânărului. Sâmbătă după-amiază, tânărul a fost arestat, a anunțat procurorul general din Quimper, Therry Lascouarc’h, care a precizat că «nu are antecedente judiciare, nu aparține vreunui grup extremist, nu este radicalizat, dar suferă de tulburări mentale». Asupra lui fusese găsit un cuțit pe care-l achiziționase la Quimper și-l adusese la Honfleur pentru a-l ataca pe președinte. După interogatoriu, forțele de ordine au decis să-l transfere la spitalul psihiatric Gourmelen, din Quimper.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW