Astăzi. La Teatrul Roşu (The Hub) (strada Bărăţiei nr. 31, tel. 0723.196.376), de la 20.00, piesa comică ”Soţul soţiei mele”. De Miro Gavran. Cu Darius Daradici, Liviu Cheloiu, Teodora Calagiu / Ana Maria Carablais.
Mâine.
La Teatrul Naţional I.L. Caragiale – Terasa şi Amfiteatrul în
Aer Liber, de la 21.00, Libretto
Solitudine, un text colectiv coordonat de Matei Lucaci-Grünberg.
Cu:
Reka Szasz, Ana Șușca, Mădălina Craiu, Andrei Cătălin, Ștefan
Huluba, Kostas Mincu, Sever Andrei. Regia: Matei Lucaci-Grünberg.
Scenografia: Alexandra Putineanu. Costume: Iolanda Mutu Jr.
Scenografie Sonoră: Sever Bârzan. Coregrafia: Cristina Danu. O
comedie tristă. Un cabaret despre singurătate, povestit în 21 de
tablouri. Durata:
2h10m cu o pauză de 10 minute.
6-8 septembrie.În Parcul Izvor, de la 17.00, ”Hey Day Music Festival 2019”. Primăria Capitalei, prin creart, te invită pentru al patrulea an consecutiv la HeyDay Music Festival. Cel mai mare festival internațional de trupe tribute din România celebrează 50 de ani de la Woodstock, printr-o ediție specială flower power și îți aduce muzica artiștilor legendari: Jimi Hendrix, Janis Joplin, Pink Floyd, Queen, ABBA, The Beatles și mulți alții. Intrarea este liberă.
Până la 13 septembrie. Centrul Cultural ”Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” vă invită în perioada 24 august – 13 septembrie 2019, la expoziția ”POARTA VIEȚII – EXTENSII”, artist Eusebiu Josan. Curator: Mădălina Mirea. Expoziția este găzduită în galeria Ghețărie a Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia.
Până la 22 septembrie. Festivalul Internaţional George Enescu – a XXIV-a ediţie. În sălile de concerte din Bucureşti vor urca pe scenă peste 2.500 dintre cei mai valoroşi muzicieni ai lumii, având 50 de naţionalităţi, şi vor fi prezentate 84 de concerte şi recitaluri. Ediţia din acest an a festivalului totalizează 34 de prezenţe în premieră în România: 25 de artişti, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida şi nouă orchestre de talie mondială. Ediţia 2019 a Festivalului Internaţional George Enescu îşi aşteaptă publicul la Sala Palatului, Ateneul Român, Sala Radio, Sala Mică a Palatului, la sala George Enescu de la Universitatea Naţională de Muzică şi Teatrul Excelsior. De asemenea, vor avea loc concerte şi evenimente în Piaţa Festivalului, conferinţe, lansări de discuri şi de carte, spectacole extraordinare.
Până la 27 octombrie. La Muzeul Naţional Grigore Antipa, expoziţia ”Grădina sălbatică – de 111 ani în inima Bucureştiului”. Optzeci de fotografii surprind momente din istoria Grădinii Sălbatice din inima Bucureștiului, o „bijuterie ecologică” născută acum 111 ani, menită să pună în valoare clădirea muzeului ridicat în vecinătatea ei și să-și împartă povestea de viață cu el.
Sursa: zilesinopti.ro.