Astăzi. La Teatrul Nottara, Sala Horia Lovinescu, de la 19.00, ”Totul e relativ”. De Alan Ayckbourn / Regia: Felix Alexa / Traducerea: Irina Velcescu / Scenografia: Andrada Chiriac / Muzica: Alexei Țurcan / Lighting design: Felix Alexa / Distribuţia: Gabriel Răuță, Raluca Gheorghiu, Catrinel Dumitrescu, Constantin Cotimanis.
La Teatrul de Comedie, sala Radu Beligan, de la 19.00, ”Cum să distrugi o piesă”. O combinație explozivă de teatru de comedie, pantomimă și improvizație, regia: George Dogaru / Actori: Ada Galeş/Andreea Samson, Ilona Brezoianu/Andreea Mateiu, Vlad Logigan/Dan Rădulescu, Răzvan Oprea/Pavel Bârsan, Silviu Mirceascu/Adrian Anghel, Angel Popescu/Andrei Mateiu, Marin Grigore/Radu Micu, Bogdan Cotlet/Cătălin Babliuc.
Mâine. La Unteatru, de la 19.00, ”Iarna”. De Jon Fosse / Traducerea: Carmen Vioreanu. Regia: Ion Mircioagă. Scenografia: Daniel Tonu. Costume: Corina Boboc-Giorgescu. Mulțumiri: Alexandra Vieru, Valentin Marcoș. Cu: Iolanda Covaci și Lari Giorgescu
Până la 2 februarie. La Muzeul Naţional de Artă al României (Calea Victoriei 49-53, tel. 021. 313.30.30), expoziția În jurul și împrejurul Suprarealismuluigăzduită de Muzeul Național de Artă al României,în cadrul programului de cooperare între Valonia – Bruxelles şi România. Expoziţia prezintă operele a 22 de artiști și scriitori reprezentativi pentru suprarealismul belgian şi internaţional, acoperind, majoritatea, cea de-a doua jumătate a secolului trecut, cu accent pe anii 1970. Vor putea fi admirate lucrări create de artiști belgieni și străini de renume, precum Pierre Alechinsky, Pol Bury sau Juan Miró. Alături de aceștia, se vor regăsi în expoziție și lucrări semnate de: Max Ernst, Achille Chavée, Alberto Gironella, Wout Hoeboer, Jorge Camacho sau Roberto Matta.
Până la 8 februarie. La Galeria Galateca (Str. C.A. Rosetti nr. 2-4, tel. 0376.203.178) , expoziţia ”Între lumi”, de Eugen Bratfanof. La peste trei decenii distanță de la ultima expoziție personală, Eugen Bratfanof părăsește auto-exilul atât de iubit al atelierului din Tulcea și vine la București cu a treia expoziție solo, „Între lumi”. Presa anilor ’80 a vorbit despre ”experimentul Bratfanof”: ”Pictura lui Eugen Bratfanof a găsit simpatie și de multe ori entuziasm chiar și la acea categorie de public îndeobște circumspectă la orice fel de succes.”.
Până la 14 februarie. Galeria Galateea Contemporary Art vă invită să vizitați expoziția Ceramică contemporană & Artiști Colecționari.Evenimentul prezintă o serie de lucrări aparținând artiștilor ceramiști, primite de la colegi sau prieteni artiști, o colecție de artă foarte variată ce se dezvăluie publicului cu această ocazie. Acestea au fost realizate din perioada anilor `70 până în anii 2000 și sunt semnate de autori români și străini, mai mult sau mai puțini cunoscuți publicului.
Sursa: zilesinopti.ro.