5.2 C
București
luni, 1 martie

Ursula von der Leyen, despre comisarul Adina Vălean: Îl va sprijini pe Frans Timmermans pentru ca «Europa să nu piardă lupta împotriva schimbărilor climatice»

Unul dintre subiectele principale abordate miercuri în Parlamentul European, reunit la Strasbourg pentru a vota întreaga componență a Comisiei condusă de Ursula von der Leyen, a fost reprezentat de lupta împotriva schimbărilor climatice, potrivit b1.ro.
În acest sens, președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a afirmat că Adina Vălean, comisarul european pentru transport din partea României, îl va ajuta pe Frans Timmermans, vicepreședintele executiv responsabil pentru Pactul Ecologic European, să atingă obiectivul unei Europe neutre din punct de vedere al climei.
”Nu mai avem niciun moment să pierdem lupta împotriva schimbărilor climatice. (…) Pactul Ecologic European este o necesitate pentru sănătatea planetei noastre, a oamenilor noștri și a economiei noastre. Frans Timmermans este persoana potrivită pentru a face acest lucru. Va fi susținut de Adina Vălean“, a precizat șefa aleasă a Comisiei Europene.
Ursula Von der Leyen, care ar urma să preia şefia executivului comunitar pe 1 decembrie dacă echipa sa va fi votată miercuri de Parlamentul European, vrea să facă din Europa primul continent neutru din punct de vedere al emisiilor de gaze cu efect de seră până în 2050.
Citând planuri interne ale Comisiei Europene, FAZ a relatat că partea leului de 1 trilion de euro ar trebui să provină de la bugetul UE, iar restul de la Banca Europeană de Investiţii, statele membre UE şi sectorul privat.
Von der Leyen vrea ca cel puţin jumătate din bugetul UE să fie axat pe protecţia climei şi să fie realizate investiţii anuale de 100 de miliarde de euro, relatează FAZ.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW