Vacanța în vreme de pandemie: iată de ce să apelezi la o agenție de turism

Vacanțele sunt minunate, te gândești la ele pe tot parcursul anului, singura problemă este organizarea lor, fiindcă ai două variante. Ori te ocupi singur de asta, ori apelezi la o agenție de turism. Indiferent de varianta pe care o alegi, trebuie să știi că există avantaje și dezavantaje, trebuie să fii conștient de asta și să iei decizia finală în funcție de nevoile tale, mai ales în vreme de pandemie.   

Agențiile de turism sunt preferate de cei care își doresc o vacanță fără multe bătăi de cap. În mod cert, este mult mai simplu să pleci într-o vacanță pe care ți-o pun alții la dispoziție, fără ca tu să ai nici cea mai mică preocupare.

Trecem în revistă, în acest articol, cele mai importante motive pentru care ai fi tentat să apelezi la serviciile unei agenții de turism din București sau din țară.

  • Cel mai important motiv ține de pandemie, pentru că agenția îți va pune la dispoziție toate informațiile de care ai nevoie cu privire la siguranța ta. De asemenea, agenția este la curent cu situația medicală a locuitorilor din zona în care ajungi, cu numărul de cazuri de infecție cu noul coronavirus, cu regulile stabilite de autoritățile de acolo, cu regulile impuse turiștilor (prezența unui test făcut în prealabil, perioada de carantină).   
  • Unul dintre cele mai importante avantaje ale agenției de turism îl reprezintă faptul că nu te mai ocupi tu de organizarea traseului, de transport, de hoteluri și transferuri. Asta înseamnă că nu mai pierzi multe ore pentru a face rezervările online, fie pentru cazare, fie pentru transport (inclusiv cel cu avionul). De toate acestea se ocupă agenția de turism. 
  • În ceea ce privește achiziționarea biletului de avion, dacă o faci pe cont propriu va trebui să achiți suma integral, la momentul rezervării. Spre deosebire, dacă optezi pentru serviciile unei agenții, plățile se pot eșalona, în funcție de politicile interne ale agențiilor. Este mai avantajos, chiar dacă prețul va trebui achitat până la plecarea în vacanță. Dacă pleci în vacanță pe cont propriu, poți plăti cazarea, de cele mai multe ori, abia când ajungi la destinație, chiar dacă rezervarea ai făcut-o cu mult înainte de a pleca în vacanță. 
  • În plus, agenția de turism îți poate pune la dispoziție mai multe variante pentru destinația preferată de tine, urmând ca tu să o alegi pe cea care îți convine cel mai mult.
  • Chiar dacă există zboruri directe din România spre foarte multe zone turistice, agențiile pot beneficia de reduceri ale companiilor aeriene, sau pot avea zboruri charter spre destinația dorită. Prețul final pe care îl plătește turistul, pentru transport și cazare, s-ar putea să fie chiar mai avantajos decât crezi. 
  • Agențiile de turism importante au, de multe ori, tarife reduse la hoteluri, reduceri de care poți beneficia în calitate de turist, dar pe care nu le poți găsi dacă îți rezervi vacanța direct de pe site-urile clasice de rezervare a vacanțelor. 
  • De asemenea, orice problemă ar apărea, însoțitorul este cel care caută și îți oferă soluții. Depinde foarte tare ce fel de vacanță vrei, o vacanță aventuroasă, cu multe excursii și multe provocări, sau o vacanță relaxantă în care nu vei face altceva decât să te odihnești, să citești și să stai la soare.
  • În mod cert, agențiile de turism au acces la mai multe informații decât tine, iar un agent de turism cunoaște locuri pe care tu nu ai de unde să le știi, oricât ai căuta pe internet și oricâți prieteni ai avea.
  • De asemenea, mai este un aspect important de reținut, angajații agenției au văzut înainte hotelurile pe care le vând, așadar nu vei avea niciodată probleme dacă mergi pe mâna lor, pentru că nu-și permit să vândă ceva ce nu se ridică la standardele dorite.

Până la urmă tu știi cel mai bine ce vrei și în ce condiții. Unii turiști doresc să nu aibă grijă de nimic în vacanță. Chiar dacă dau un ban în plus, vor să fie siguri că nu-și vor bate capul cu organizare, transport, cazare. Dacă nu te poți decide prea ușor între o vacanță prin agenție sau una pe cont propriu, cel mai bine ar fi să faci un cost estimativ al vacanței (cazare, transport) plecând de la informațiile pe care le găsești singur pe internet, dar să ceri și o ofertă din partea unei agenții de turism. Dacă diferențele nu sunt foarte mari, poate este mai convenabil să alegi varianta cu mai puțin stres pentru tine pentru că, la urma urmei, vacanța este o perioadă de relaxare.  

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW