2 C
București
duminică, 29 noiembrie

Vaccinurile sunt sigure, cost-eficiente şi salvează vieţile a milioane de copii – UNICEF şi OMS

UNICEF şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) sunt îngrijorate de distribuirea unor materiale de dezinformare despre imunizare, care folosesc în mod neautorizat siglele aparţinând OMS, Ministerului Sănătăţii şi UNICEF.

Aceste materiale nu sunt produse de UNICEF, OMS sau de Ministerul Sănătăţii şi suntem îngrijoraţi că distribuirea acestor informaţii poate avea implicaţii grave asupra sănătăţii oamenilor, în special a copiilor.

UNICEF şi OMS colaborează cu Ministerul Sănătăţii din România, în vederea promovării vaccinării. Vaccinurile sunt sigure, cost-eficiente şi salvează vieţile a milioane de copii. De exemplu, vaccinul ROR este utilizat de mai mult de 45 de ani şi peste 500 de milioane de doze au fost administrate în peste 100 de ţări din întreaga lume.

Asigurarea accesului universal la imunizare în România este mai importantă ca niciodată, din cauza epidemiei de rujeolă în desfăşurare. Peste 2.400 de persoane s-au îmbolnăvit de rujeolă anul trecut în România şi alte 735 s-au îmbolnăvit în primele şapte luni din 2018. Până acum au murit 59 de oameni, majoritatea copii.

Este inacceptabil că, în prezent, copiii mor din cauza rujeolei, în condiţiile în care este disponibil un vaccin eficient şi sigur.

UNICEF şi OMS sunt îngrijorate că în România rata de vaccinare împotriva rujeolei este cu mult sub pragul de 95% care asigură protecţie pentru fiecare membru al comunităţii.

UNICEF şi OMS recomandă tuturor părinţilor să îşi protejeze copiii, asigurându-se că beneficiază de vaccinarea de rutină. Alegând imunizarea, părinţii protejează sănătatea copiilor şi contribuie la protejarea sănătăţii celor din jur.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW