Venezuela ripostează la sancțiunile instituite de UE împotriva unor oficiali apropiați ai lui Nicolas Maduro

Parlamentul venezuelean, dominat de partidul președintelui Nicolas Maduro, a cerut marți guvernului să o expulzeze pe ambasadoarea Uniunii Europene, ca răspuns la noile sancțiuni instituite de miniștrii europeni de Externe împotriva a 19 înalți funcționari, apropiați ai președintelui Maduro. Adunarea Națională a aprobat „un acord de respingere” a sancțiunilor instituite de UE și l-a împuternicit pe șeful statului să o declare pe șefa delegației diplomatice a UE, Isabel Brilhante Pedrosa, persona non grata și să o expulzeze.

Textul, aprobat în unanimitate de deputați, cere de asemenea o revizuire a acordului privind prezența reprezentării europene la Caracas.

Reamintim că Uniunea Europeană a sancționat luni un grup de 19 importanți funcționari ai regimului lui Nicolas Maduro „pentru rolul lor în luarea de decizii ce au adus atingere democrației și statului de drept în Venezuela”. Decizia respectivă, validată de miniștrii de Externe ai țărilor UE, ridică la 55 numărul total al oficialilor apropiați lui Maduro sancționați de către UE. Sancțiunile constau în interdicția de a intra pe teritoriul UE și înghețarea bunurilor deținute în zona respectivă.

Foto: By Tasnim News Agency, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=47896520

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW