1.3 C
București
miercuri, 25 noiembrie

Viceprim-ministrul Ana Birchall: Guvernul Dăncilă sprijină realizarea unei conexiuni ireversibile a Republicii Moldova cu spațiul european și valorile UE

Viceprim-ministrul Ana Birchall, a participat, luni, la Chișinău, la inaugurarea șantierului de construcții a interconectorului Ungheni – Chișinău, la invitația prim-ministrului Republicii Moldova, Pavel Filip.

Demnitarul român a transmis mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă, prin care a salutat importanța proiectului interconectorului Iaşi-Ungheni şi a extinderii acestuia pe traseul Ungheni-Chişinău.

”Demararea lucrărilor la gazoductul Ungheni – Chișinău are o importanță deosebită pentru securitatea energetică a Republicii Moldova fiindcă va asigura diversificarea surselor și a rutelor de aprovizionare cu gaze naturale. Interconectarea în domeniul gazelor naturale este o prioritate majoră a cooperării noastre bilaterale și reprezintă o investiție strategică”, a declarat vicepremierul român.

Cu ocazia vizitei la Chișinău, vicepremierul Ana Birchall a avut întrevederi cu prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip și cu ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Tudor Ulianovschi.

În cadrul discuțiilor, oficialul român a transmis un mesaj ferm de susținere a continuării obiectivelor europene, reconfirmând sprijinul României pentru parcursul european al Republicii Moldova, în baza Parteneriatului strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova și în consens cu aspirațiile cetățenilor săi.

Totodată, Ana Birchall a evidențiat că România a susținut și va susține parcursul european al Republicii Moldova, obiectiv pe care țara noastră îl promovează inclusiv pe durata exercitării Președinției Consiliului UE. “România sprijină eforturile de consolidare a parcursului european al Republicii Moldova, pe care îl dorim ireversibil, inclusiv prin stimularea unei vizibilități sporite a tematicii Vecinătății Estice pe durata mandatului României la Președinția Consiliului Uniunii Europene”, a declarat Ana Birchall.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW