0.4 C
București
joi, 28 ianuarie

Klaus Iohannis și Angela Merkel, întâlnire importantă la Sibiu

Președintele Klaus Iohannis va avea, joi, o întrevedre cu Angela Merkel și reprezentanții Forumului Democrat al Germanilor din România.

Întâlnirea va avea loc după Summitul informal al şefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis va găzdui, joi, 9 mai a.c., la Sibiu, Summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană. La reuniunea organizată de România, stat care deține în prezent Președinția Consiliului Uniunii Europene, vor mai participa Președintele Consiliului European, Donald Tusk, și Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker. De asemenea, Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, va participa la prima parte a acestui eveniment.

Principalul subiect de discuții al reuniunii informale a Consiliului European de la Sibiu va fi viitorul Uniunii Europene, cu accent pe Agenda Strategică a Uniunii pentru perioada 2019-2024. Cu această ocazie, liderii europeni vor avea un schimb de opinii cu privire la provocările actuale cu care se confruntă Uniunea și la prioritățile acțiunii la nivel european pentru următorii ani.

Președintele Klaus Iohannis va prezenta în cadrul reuniunii viziunea României cu privire la Agenda Strategică pentru următorii cinci ani. Acest document urmează să fie adoptat la reuniunea Consiliului European din 20-21 iunie a.c., pe baza concluziilor Summitului desfășurat la Sibiu.

Totodată, liderii UE 27 urmează să adopte o Declarație cu privire la viitorul Uniunii Europene.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW