Vienna Insurance Group, rată de solvabilitate de 238%

Cifrele preliminare aferente exercițiului financiar 2020 publicate pe 9 martie 2021 și perspectivele pentru 2021 sunt confirmate de rapoartele VIG publicate joi, 15 aprilie 2021

Performanță stabilă într-un an marcat de incertitudine

Cu un volum al primelor în creștere la 10,43 miliarde de euro, un profit înainte de impozitare de 346 milioane de euro și o rată combinată îmbunătățită la 95%, Grupul VIG a obținut rezultate solide în 2020. „Grupul VIG a reușit să traverseze cu bine această perioadă dificilă de pandemie. Am arătat că suntem capabili să rezistăm în fața evenimentelor neprevăzute. Această stabilitate este cel mai mare atu al nostru și ne permite să depășim vremurile tulburi și să facem față în mod eficient oricăror provocări locale speciale”, a declarat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group. VIG prognozează în 2021 un volum al primelor de aproximativ 10,4 miliarde de euro, similar cu cel din 2020, și un profit înainte de impozitare cuprins între 450 de milioane de euro și 500 de milioane de euro. Rata combinată este prognozată să se mențină la un nivel sustenabil de aproximativ 95%.

Capitalizare solidă

Rata de solvabilitate finală la nivelul Grupului la sfârșitul anului 2020 a fost revizuită în creștere comparativ cu nivelul raportat pe 9 martie 2021 (235%). Rata de solvabilitate finală de 238% reflectă menținerea capitalizării foarte puternice a VIG. La 31 decembrie 2020, VIG avea fonduri proprii de 8,8 miliarde de euro, din care 83% în categoria fondurilor de nivel 1 (cel mai înalt nivel de calitate). Cerința minimă legală privind necesarul de capital de solvabilitate este de 3,7 miliarde de euro. Mai multe detalii sunt disponibile în Raportul VIG privind solvabilitatea și situația financiară.

Publicarea Raportului anual și a Raportului de sustenabilitate

Promisiunea Grupului VIG – „Protejăm ceea ce contează” – va figura pe coperta Raportului Anual al Grupului pentru 2020, un an caracterizat de o mare incertitudine pentru toată lumea. VIG subliniază astfel scopul companiei de a oferi atât siguranță, cât și protecție. „Credem că este responsabilitatea noastră să respectăm valorile importante pentru clienții noștri și să le gestionăm cu grija și atenția corespunzătoare. Nu ne concentrăm doar pe aici și acum, ci și pe viitor, în linie cu strategia noastră pe termen lung”, explică Elisabeth Stadler. Această atitudine este clar subliniată în Raportul de sustenabilitate, sub sloganul „Protejăm ceea ce va conta”. Importanța factorilor de mediu și sociali și a bunei guvernanțe corporative (ESG) este explicată detaliat de membrii Consiliului Director în Raportul anual al Grupului, disponibil online. Pe lângă detalierea succeselor obținute în cadrul „Agendei 2020”, care a fost implementată în perioada 2017-2020, există și un videoclip cu reflecțiile CEO-ului Elisabeth Stadler asupra anului 2020.

Începând cu 15 aprilie 2021, Raportul anual al Grupului 2020 va putea fi accesat online la adresa www.annual-report.vig/2020. În plus, Raportul anual al Grupului 2020, Raportul de sustenabilitate 2020, Raportul privind valoarea încorporată, Rapoartele financiare anuale VIG Holding și Raportul asupra solvabilității și condițiilor financiare (versiunea în limba germană) vor fi disponibile la adresa www.vig.com.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW