13.8 C
București
joi, 6 mai

Viktor Orban cere demisia comisarului european Vera Jurova în urma unor „declarații umilitoare” la adresa Ungariei

Potrivit doamnei Jurova, „o democrație bolnavă este pe cale să se construiască în Ungaria”, spune Viktor Orban într-o scrisoare adresată președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Sunt cuvinte pentru care premierul ungar reclamă demisia Verei Jurova.

„Vicepreședinta (Jurova – n.n.) se bucură de totala încredere a președintei”, a declarat presei un purtător de cuvânt al Comisiei Europene. „Preocupările noastre privind statul de drept în Ungaria sunt bine cunoscute și vor fi abordate în raportul nostru privind statul de drept”, a adăugat purtătorul de cuvânt. 

Disputele între guvernul ungar și Uniunea Europeană, scrie Reuters, sunt frecvente, Budapestei fiindu-i reproșate lipsa libertății presei și a independenței justiției. 

Viktor Orban susține că dorește protejarea a ceea ce el consideră identitatea creștină a Europei și respinge noțiunea de societate multiculturală. Într-un interviu acordat săptămâna trecută agenției de presă Reuters, Viktor Orban a respins pactul privind migrația, prezentat de Comisia Europeană, care obligă și Ungaria să primească solicitanți de azil.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Pe un sef ca Viktor Orban l-as asculta fara cracnire, pen’ca are creiere/gandeste . Nu ca boii ce se uita in izmene , precum chelbosu’ de pe a carui teasta, parul destept a parasit capul prost .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW