vineri, 27 martie, 2020
10 C
București

Viorica Dăncilă, mesaj la debutul președinției României la Consiliul UE :O misiune dificilă

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, marți, un mesaj cu ocazia preluării oficiale de către României a șefiei Consiliului Uniunii Europene. Șefa Guvernului își exprimă speranța că țara noastră va avea un mandat de succes, în condițiile în care perioada următoare este una de mazimă vizibilitate pentru România, nu doar la nivel instituţional şi politic, ci pentru întreaga societate.

Dăncilă a subliniat că România va trebui să gestioneze teme foarte importante aflate pe agenda europeană în următoarele șase luni. 

“De la cele mai simple până la cele mai complexe, aceste teme au implicaţii în viaţa de zi cu zi a noastră a tuturor şi vor contribui la evoluţia societăţii europene. Vorbim despre definirea bugetului Uniunii Europene post 2020, funcţionarea pieţei unice Europene şi competitivitatea industriei europene de impulsionare a digitalizării industriei europene şi evoluţiei inteligenţei artificiale, de drepturile sociale, de agenda de securitate internă, lupta împotriva terorismului, de gestionarea provocărilor determinate de migraţie, de viitorul UE. O misiune dificilă şi deopotrivă onorantă pe care am pregătit-o temeinic la nivelul Guvernului. Este un proiect de ţară care trebuie să ne unească în jurul unui obiectiv comun şi în beneficiul românilor. (…)

Sunt un om al dialogului şi al consensului, am încredere că împreună instituţii ale statului, forţe politice şi societatea civilă ne vom coagula forţele şi vom participa constructiv pentru un mandat de succes al României. Va fi un moment de maximă vizibilitate nu doar la nivel instituţional şi politic, ci pentru întreaga noastră societate. Avem ocazia să fim văzuţi acţionând contribuind activ la luarea deciziilor la nivel european şi să arătăm o imagine corectă despre România.

Plus valoarea românilor în această mare familie europeană constă inclusiv în spiritul dinamic şi profund proeuropean, o abordare de care Europa are mare nevoie în această perioadă marcată de incertitudini, dar de o importanţă aparte pentru viitorul nostru comun. Este ocazia să arătăm deopotrivă bogăţia culturală şi intelectuală a României, a românilor şi modul în care înţelegem cu toţii să trăim şi să ne dezvoltăm într-o Uniune Europeană a diversităţii”, a declarat Dăncilă în mesajul video publicat pe site-ul Guvernului. 

Premierul a mai spus că obiectul României este ca la predarea mandatului, țara noastră să fie o voce puternică în cadrul Uniunii Europene. 

“Motto-ul preşedinţiei noastre va fi ‘coeziunea – o valoare comună europeană’. Uniunea Europeană poate progresa în spiritul ideilor fondatoare ale proiectului european doar menţinând coeziunea şi depăşind decalajele între statele membre în toate formele lor de manifestare. Acesta este tonul pe care dorim să susţinem ritmul intens al lucrărilor Consiliului Uniunii Europene. Ne-am propus ca la predarea mandatului să fim reconfirmaţi ca o voce puternică, un partener serios care lasă o bază solidă pentru definirea următorului capitol al construcţiei europene”, a mai spus Viorica Dăncilă. 

Viab1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Premierul Boris Johnson și ministrul britanic al Sănătății, testați pozitiv cu Covid-19

Într-un video difuzat vineri pe rețelele de socializare, primul ministru al Regatului Unit, Boris Johnson, a anunțat că a...

Premiere în weekend și filme difuzate gratuit pe TIFF Unlimited

TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalului Internațional de Film Transilvania, vine...

Scenariul în care România trece de 2.000 de cazuri de coronavirus

Dacă România va trece de 2.000 de cazuri confirmate cu noul coronavirus, cazurile ușoare vor fi tratate...

CEO face simulări pentru a funcționa cu doar 5.000 de salariați

Complexul Energetic Oltenia face deja simulări pentru a putea funcționa cu un număr redus de salariați.

TRENDING

Curierul Național, numărul 7798

Bugetul pe anul 2019 se lasă aşteptat

Hornbach a investit 2,8 milioane euro în extinderea magazinului din Sibiu

Hornbach anunță extinderea magazinului din Sibiu cu...