6.1 C
București
sâmbătă, 27 februarie

Viraj strategic în relațiile dintre Iran și Rusia: un exercițiu naval comun de importanţă strategică în Oceanul Indian

Iranul și Rusia vor organiza, în curând, un exercițiu naval comun în Oceanul Indian, ce “vizează securizarea nordului Oceanului Indian”, a anunțat amiralul Habibollah Sayyari, coordonator adjunct al armatei iraniene, citat de agenția iraniană de presă IRNA. Organizarea acestui exercițiu, la care participă și puternica marină a Rusiei, are de fapt menirea să pună în evidență puterea navală a forțelor armate iraniene. “Marina iraniană”, a relevat Habibollah Sayyari, “se află în prezent la un înalt nivel în materie de echipamente, de efective, de tehnică, tactică, de comandament, de control, de sisteme de comunicație și acces la noi echipamente… Practic, la nivel egal cu puterile mondiale”.

“De la victoria Revoluției islamice”, a mai spus amiralul Sayyari, “Iranul se confruntă cu numeroase amenințări, dar toate planurile dușmanilor au eșuat până acum, dată fiind puterea de descurajare a forțelor armate ale Republicii islamice Iran, pe care noi va trebui să continuăm s-o întărim”. Potrivit oficialului iranian, forțele armate iraniene au drept misiune “asigurarea integrității teritoriale și a independenței țării, ele fiind capabile să neutralizeze pericolele actuale și viitoare”. S-a aflat că, în urmă cu câteva zile, ambasadorul Rusiei la Teheran a confirmat planul de organizare a unui exercițiu naval comun cu Iranul, “cândva la mijlocul lunii februarie”, în apele Oceanului Indian.


Foto: By Mehr News Agency, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=76380921

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. E un inceput, dar lucrurile se vor schimba mult atunci cand va fi eliberat CAINELE DE PAZA al Asiei, imperiul nipon, care nici azi nu are voie sa faca avioane, rachete si submarine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW