Virgil Popescu, ministrul interimar al economiei: “Am încredere că România va adera în cel mai scurt timp la OCDE”

Ministrul interimar al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Virgil Popescu, a participat în perioada 5 – 6 octombrie la reuniunea ministerială a Consiliului Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), organizată la Paris. În cadrul evenimentului, demnitarul a reiterat dezideratul României de aderare la OCDE, în viitorul apropiat.
Reuniunea cu tema „Valori comune: construirea unui viitor verde și incluziv / Shared Values: Building a Green and Inclusive Future” a adus împreună membrii OCDE, statele aspirante și reprezentanți ai unor organizații internaționale, care au dezbătut subiecte de interes global, precum promovarea comerțului pentru toți sau construirea unui viitor verde şi incluziv.
Ministrul interimar al Economiei a avut o intervenție în cadrul căreia a evidențiat importanța cooperării internaționale și rolul definitoriu al comerțului liber pentru redresarea economică, cu accent pe tranziția ecologică și digitală, precum și asupra legăturii puternice dintre comerț şi standardele de muncă, sociale și de mediu.
”În actualul context trebuie să identificăm cele mai bune soluții, care să poată contribui la o creștere economică sustenabilă. Criza ne oferă oportunitatea unică de a restabili coerența în guvernanța economică globală, asigurându-ne că sistemul comercial multilateral rămâne pilonul principal. Am încredere că România va adera în cel mai scurt timp la OCDE”, a declarat ministrul Virgil Popescu.
La reuniune au fost prezenți și secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, în calitate de Președinție în curs a MCM, John Kerry, trimisul special al președintelui SUA pentru climă, secretarul general al OCDE, Mathias Cormann, reprezentantul pentru comerț al SUA (USTR), Katherine Tai, precum și vice-președintele Comisiei Europene și comisar pentru comerț, Valdis Dombrovskis, precum și Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe.
În marja evenimentului, ministrul interimar Virgil Popescu a participat la o serie de întâlniri bilaterale organizate cu reprezentanți ai Ministerului Economiei și Finanțelor din Franța.

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW