21.5 C
București
duminică, 16 mai

Vladimir Putin și Xi Jinping participă la summitul virtual organizat de Joe Biden pe teme privind clima planetei

Președintele Vladimir Putin a anunțat că va fi prezent joi la summitul internațional pe tema climei, organizat prin videoconferință de președintele Statelor Unite, Joe Biden, a anunțat Kremlinul. Circa 40 de lideri de state sunt invitați la summitul respectiv ce se va desfășura în zilele de 22 și 23 aprilie.

„Vladimir Putin va prezenta abordarea de către Rusia a temei în discuție, în contextul stabilirii unei cooperări ample, la nivel internațional, pentru depășirea consecințelor negative ale schimbărilor climatice”, precizează comunicatul Kremlinului.

Președintele Chinei, Xi Jinping, va prezenta, din Beijing, un „important discurs” la summitul inițiat de Joe Biden, a precizat Ministerul chinez al Afacerilor Externe.

Intervenția președintelui Xi Jinping la summit are loc după ce sâmbăta trecută s-a aflat la Shanghai John Kerry, emisarul american pentru problemele climei, unde s-a întâlnit cu omologul său chinez, Xie Zhenhua. Lăsând de-o parte criticile aduse de americani Chinei pe teme legate de nerespectarea drepturilor minorității uigure, problemele din domeniul comerțului sau pentru politica Chinei în Hong Kong și față de Taiwan, cei doi oficiali au angajat țările lor la o serioasă cooperare în lupta pentru combaterea efectelor schimbărilor climatice. China și Statele Unite sunt primii pe planetă în privința emisiilor de gaze cu efect de seră, a căror consecință este încălzirea climei planetei. Înțelegerea dintre China și Statele Unite pe această temă este deci, în opinia experților, crucială pentru reușita eforturilor internaționale vizând reducerea emisiilor de gaze poluante.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW