Proiectul de birouri Vox Technology Park din Timișoara a fost recompensat cu cea mai înaltă distincție a Uniunii Arhitecților din România în cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură ediția 2018, fiind câștigătorul secțiunii Arhitectura Construcțiilor Publice.
Vox Technology Park a devenit astfel primul proiect imobiliar de mari dimensiuni care primește cea mai înaltă distincție din partea Uniunii Arhitecților din România în cadrul evenimentului care se organizează din 1994 la fiecare doi ani. În cadrul secțiunii au fost nominalizate proiectele de birouri The Office din Cluj – Napoca, Aviatorilor 8 și BNT, ambele din București.
”Încă de la început ne-am propus o clădire care să devină un reper, un volum iconic cu o identitate urbană puternică. Dimensiunea mare a clădirii este echilibrată de prezența traforului alb, elegant, care prin textură sa organică diluează masivitatea volumului construit. Ritmul elementelor verticale dau dinamism fațadelor și conferă spațiilor interioare un grad înalt de flexibilitate în dispunerea partițiilor interioare”, a declarat Radu Golumba, arhitect în cadrul StudioArca, care a realizat conceptul arhitecturall al Vox Technology Park. StudioArca este un birou de arhitectură din Timișoara, înființat in urma cu aproape 20 ani, care a realizat și conceptul proiectului rezidențial Vox Vertical Village.
Vox Technology Park este unul dintre cele mai moderne și eficiente proiecte de birouri din țară, obținând pre-certificarea sustenabilă BREEAM cu calificatiful Excellent și un punctaj de 85,59%, cel mai mare acordat vreodată unui proiect imobiliar din România.
Vox Technology Park a fost finalizat la începutului anului 2018 și are o suprafață închiriabilă de 26.600 de metri pătrați, fiind dezvoltat de către Vox Property Group în urma unei investiții de 30 de milioane de euro. Proiectul oferă facilități unice, precum posibilitatea identificării biometrice printr-o aplicație care generează o cheie de acces de tip QR code în urma recunoașterii faciale sau a amprentei, dar și avantaje competitive pentru angajați, ca spații și dușuri pentru bicicliști, food court și sală de fitness, spații comerciale și de servicii.
”Această distincție certifică faptul că suntem pe drumul cel bun, acela de a crea un nou pol de dezvoltare imobiliară și economică în Timișoara, într-o zonă cu acces facil către numeroase puncte de interes și la o distanță de doar șase minute de centrul orașului. Am dezvoltat o clădire de birouri de top și acum lucrăm la un proiect rezidențial unic la nivel național”, a declarat Vlad Vela, general manager al Vox Property Group.
Dezvoltatorul a demarat recent construcția proiectului rezidențial Vox Vertical Village, amplasat în imediata apropiere a proiectului de birouri finalizat anterior. Vox Vertical Village reprezintă primul concept de ”oraș pe verticală” dezvoltat pe plan local, urmând a fi livrat pe piață la finalul anului 2019 în urma unei investiții de 14 milioane de euro.
Ideea care stă la baza noului proiect este aceea de a aduce împreună avantajele locuirii în colectivitate cu cele ale locuirii la “casă cu grădina” – spații generoase pentru interacțiune socială și terase private ample pentru locuințe. Conformarea spațială și volumetrică a Vox Vertical Village a fost determinată de cele două obiective: obținerea unui spațiu generos pentru comunitate și transformarea apartamentelor în “case cu grădină” la înălțime. Un alt element definitoriu pentru Vox Vertical Village este vegetația, peste 1.000 de arbori și arbuști urmând a fi amplasați atât pe terasele private cât și în spațiul comun interior.
Proiectul va pune la dispoziția viitorilor locatari o serie întreagă de facilități, printre care un atrium generos cu un grad ridicat de iluminare naturală, care va crește interacțiunea din cadrul comunității, o piscină exterioară, o zonă de recepție, cinema și o sală de fitness complet echipată. Antreprenorul general al proiectului este PORR Construct, una dintre cele mai mari companii de construcții active în România.