Vrei scaune noi, dar nu știi care sunt potrivite pentru locuința ta?

Dacă tocmai v-ați mutat în casă nouă, dacă doriți să renovați living-ul sau bucătăria și nu știți ce tip de scaune noi să alegeți, care sunt confortabile și care se potrivesc cu stilul casei, nu vă faceți griji! Astăzi vă prezentăm necesarul de sfaturi, astfel încât să puteți alege scaunele noi potrivite.

Scaune sau fotolii pentru masa din sufragerie?

Fotoliile individuale pentru masa din sufragerie sunt la modă, dar acestea tind să ocupe foarte mult spațiu în comparație cu scaunele de living. O alegere ideală atunci când vreți să aveți un mix de fotolii și scaune este să așezați fotoliile la capetele mesei și în restul spațiilor să așezați scaune de living.

Luați măsurile necesare

Măsurile pentru masă și scaune trebuie să fie luate în funcție de dimensiunile camerei, indiferent că ne referim la bucătărie sau sufragerie. Dacă alegeți o masă extensibilă, trebuie să măsurați atât dimensiunea ei restrânsă, cât și dimensiunea în momentul în care se extinde complet. Atunci când mesele și scaunele sunt mult prea mari vor oferi în cameră senzația de prea mult, prea plin și acest lucru poate aduce la anxietate. Totul trebuie să fie în completă armonie pentru a avea suficient loc de trecere, de mișcare, de depozitare a altor obiecte.

Alegeți scaune ușor de curățat și de întreținut 

Dacă nu aveți timp sau dorința de a lustrui tot timpul scaunele sau de a le acorda îngrijirea necesară, trebuie să acordați atenție materialului pe care urmează să îl alegeți și culorilor. Scaunele deschise la culoare sunt mai expuse la pete vizibile față de cele în culori închise. De asemenea, ar trebui să țineți cont de materialul scaunelor dvs. pentru a le întreține cu ușurință. Puteți alege scaun pentru living tapițat, lemn, metal, printre altele.

Alegerea designului scaunului

Aruncați o privire către mai multe modele de scaune, deoarece acestea sunt piese de mobilier pe care rareori trebuie să le schimbați, fiind piese de mobilier foarte rezistente. Și, mai presus de toate, țineți cont de confortul designului ales deoarece are o importanță fundamentală pentru folosirea scaunului zi de zi. Evident, stilul scaunului trebuie să fie, de asemenea, în conformitate cu designului interior pe care îl are sufrageria sau bucătăria.

Sfaturi de care trebuie să ții cont atunci când alegi scaune de sufragerie

Deși deja ne-am sfătuit cu privire la ce scaune să alegem, există multe lucruri care trebuie luate în considerare atunci când decidem ce scaun să punem în sufrageria noastră:

• Dimensiunea scaunelor. Dimensiunile ideale ale unui scaun sunt: ​​45 cm lațime, 50 cm adâncime. Deși acest lucru poate varia.

• Înălțimea scaunelor de la șezut până la podea: ar trebui să fie de 45 de centimetri pentru a fi confortabile.

• Înălțimea spătarului: poate fi variabilă, de la înalt la scăzut. Când spătarele sunt prea mari, vizibilitatea este puțin dificilă. Un aspect care trebuie luat în considerare este reprezentat de faptul că atunci când cineva se sprijină pe scaun, spatele trebuie să se sprijine pe spătar într-un mod confortabil.

• Trebuie să existe armonie în ansamblu (masă, scaune, decor). Stilul, materialul, culoarea și spațiul sunt aspecte ce trebuie luate în considerare.

• Scaunele sunt ușor de curățat: trebuie să se țină cont de faptul că scaunele se pot păta ușor, de aceea trebuie alese materiale textile rezistente care pot fi spălate.

Informații pentru alegerea scaunului de bucătărie

Când ne așezăm să mâncăm este momentul zilei în care ne luăm un moment pentru a ne bucura de mâncare și de compania oricărei persoane care ni se alătură. Fără îndoială, devine un ritual cultural. De aceea, decorarea acestui mediu utilizat pe scară largă, cum ar fi sala de mese sau bucătăria, are o mare importanță.

Sfat: Concentrați atenția asupra oaspeților, ceea ce înseamnă că scaunele trebuie să fie în armonie cu restul decorului din bucătărie.

Scaunele sunt cel mai important element din camera de servit masa și de aceea este important să știți să le alegeți pe cele potrivite. Vă lăsăm câteva recomandări.

• În primul rând, trebuie să țineți cont de spațiul pe care îl aveți deoarece acesta va indica caracteristicile scaunului pe care va trebui să îl alegeți.

• Dacă bucătăria dvs. este integrată, ar trebui să alegeți un material ușor de curățat, cum ar fi polipropilena sau metalul, deoarece fumul, aburul și grăsimile din bucătărie pot adera la materiale poroase, cum ar fi lemnul sau unele tapițerii. Scaunele din polipropilenă se remarcă prin rezistență, fiind ideale pentru utilizarea zilnică. Designul lor modern cu curbe delicate le va facilita și igiena.

• Dacă există un bar, trebuie selectate și modelele necesare. Există mai multe modele pe piață, cu o mare varietate de materiale din care puteți alege. Vă indicăm pentru ușurința curățării scaunele din imitație de piele.

• După cum am spus, dimensiunea scaunelor este foarte importantă, astfel încât să existe o circulație bună.

• În cazul în care bucătăria are propriul spațiu, puteți alege un scaun care să adauge caracter de acasă, combinând materiale precum polipropilena, lemnul și metalul. 

• Când spațiul nu este mare, vă recomandăm să alegeți scaune în culori deschise. Dacă bucătăria dispune de un spațiu mare, vă puteți juca cu scaune în diferite culori și dimensiuni. Puteți fie să combinați scaunele cu nuanțele mediului înconjurător, fie să vă încurajați să vă jucați cu alegerea scaunelor de diferite stiluri și culori.

• De asemenea, trebuie luat în considerare faptul că spătarul scaunului este ergonomic. În timp ce scaunele cu cotiere sunt elegante pentru bucătărie,  scaunele fără cotiere sunt mai confortabile, deoarece oferă mai multă libertate de mișcare!

Ce material să alegeți pentru scaunele din bucătărie:

Există multe materiale din care puteți alege pentru scaunele de bucătărie, printre care putem numi: lemn, fier, aluminiu, plastic. Fiecare va căuta să aleagă scaunul în funcție de buget și stil.

Scaune din lemn: Sunt cele mai elegante și în funcție de calitatea lemnului, costul și designul lor vor varia.

Scaune din plastic: sunt cele mai ieftine, pot fi pliabile, ușor de manevrat și foarte versatile. Ideale pentru case cu copii și pentru bugete reduse.

Scaune de fier: fierul este un material rezistent care după modelul scaunului poate fi elegant sau rustic. Poate oferi mesei o abordare modernă.

Scaune din aluminiu: sunt ușoare și foarte rezistente, ideale pentru medii moderne.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW