Washingtonul a ordonat unui număr de 24 diplomați ruși să părăsească Statele Unite până la 3 septembrie

Anunțul din titlu a fost făcut de însuși ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, care a precizat că motivul invocat de Washington este expirarea vizei. „Am primit o listă de 24 diplomați care trebuie să părăsească America până la 3 septembrie”, a declarat Anatoli Antonov într-un interviu acordat ziarului ”The National Interest”, cu baza la Washington. „Majoritatea celor vizați, a adăugat ambasadorul rus, vor pleca fără a fi înlocuiți, întrucât Washingtonul a înăsprit brusc procedurile de obținere a vizelor”. Domnia sa a reamintit în același context că, în luna decembrie trecut, Departamentul de Stat a stabilit, în mod unilateral, o limită de maximum trei ani misiunii personalului diplomatic rus pe teritoriul Statelor Unite, o regulă ce nu este aplicată niciunei alte țări din lume. Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de stat, Ned Price, a răspuns luni, precizând că prezentarea situației de către Anatoli Antonov „este incorectă”. Limitarea validității vizelor pentru ruși la trei ani, a spus Ned Price, nu este ceva nou. Când vizele expiră, aceste persoane trebuie să părăsească țara sau să fi cerut în timp util prelungirea lor, a explicat presei purtătoarea de cuvânt.

Evenimente derulate concomitent vin însă să explice presei americane și nu numai ce se află – se pare – în spatele ordinului Washingtonului privindu-i pe cei 24 diplomați. Interviul cu ambasadorul Rusiei la Washington a fost publicat la două zile după ce Departamentul de stat american a anunțat concedierea – la cererea Moscovei – a zeci de angajați locali în servicii și instalațiile diplomatice americane din Rusia.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

  1. Mai bine s-ar intelege … ca toti is la fel ! Oricum, ei se inteleg ; doar unii vrand sa se bage in seama … latra „ca catelele la luna” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW