3.4 C
București
marți, 1 decembrie

Yoshihide Suga, noul premier al Japoniei

Yoshihide Suga (71 de ani), desemnat recent lider al Partidului liberal-democrat, a fost ales miercuri – în cadrul unei sesiuni extraordinare a parlamentului – nou premier al Japoniei, succedându-i lui Shinzo Abe. În camera inferioară, el a primit 314 voturi din totalul de 465 membri, iar în camera superioară, 142 voturi din cei 245 membri. Yoshihide Suga urmează să formeze imediat un nou guvern. Surse informate de la Tokio prognozează o componenţă a noului guvern “fără surprize”. Figuri-cheie ale echipei precedente își vor păstra posturile la Finanțe și la Externe. Surpriză la Apărare: titular va deveni Nobuko Kishi, fratele lui Shinzo Abe.

Analiști politici locali, apropiați premierului, subliniază că obiectivul imediat al lui Suga este relansarea economiei naționale, grav afectată de pandemia de coronavirus, depunând concomitent eforturi pentru a ține sub control coronavirusul. Suga a promis continuarea politicilor lui Shinzo Abe în domeniile monetar și bugetar, dar o mare atenție va fi acordată găsirii soluțiilor adecvate la efectele în plan internațional ale tensiunilor internaționale, îndeosebi ale conflictului dintre Washington și Beijing. Între dosarele aflate de asemenea în atenția noului premier se află cel al organizării Jocurilor Olimpice la Tokio, amânate pentru 2021, cel al relansării turismului, lovit de pandemie, precum și cel referitor la creșterea ratei natalității, în scădere considerabilă în Japonia.

Cine este Yoshihide Suga

Până acum secretar general și purtător de cuvânt al guvernului lui Shinzo Abe,

Yoshihide Suga este fiul unui cultivator de căpșuni. După studii, el a servit și l-a consiliat fără întrerupere, de-a lungul multor ani, pe Shinzo Abe, coordonând politica între ministere și numeroasele agenții de stat. Așa se explică de ce el cunoaște foarte bine toate dedesubturile puternicei birocrații japoneze. Nu are însă statura internațională a lui Shinzo Abe.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. JAPONIA 15 Dumnezeu 15, JA.PO.NIA. JA-Jar, PO-Pom, NIA-Ani. Anii jarului de la pomul Lui Dumnezeu (2004-2070). Pomul din definitia cereasca e trunchiul de pom cu fata de om de la masuta din Casa Raiului in care stau, pe care am cumparat-o online de la un magazin din Bucuresti. E fabricata in Anglia de firma Nemesis Now si m-a costat aproape 700 de lei.

  2. T.O.K.YO. 5/10 JESUS 5, GESU CRISTO 10, ELIA 10; T-Tishbite, O-Order, K-Potassium, YO-Yellow. Tishbite’s order to the yellow potassium (heavenly definition). H.P.E.T. sleep deprived august 2015 – present time. I will hit Japan in the future with a powerfull earthquake, just because i’m sleep deprived.
    Cutremur 8/13 TISBITUL 8/13, CU.TREMURUL. CU-Cuie, TREMURUL. Tremurul de la cuie al Lui Tisbitul. Cuiele = privarea de somn din august 2015 pana-n prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW