UPDATE Votul a fost amanat. Tudorel Toader scapa

UPDATE: Votul moțiunii simple initiate de opozitie este amânat pentru moment, deoarece parlamentarii PSD nu sunt în sală ca să voteze și nu este asigurat așadar cvorumul.

„Decizia se va lua la nivelul coaliției. Astăzi nu participăm la vot”, a spus Cătălin Rădulescu, deputat PSD.

Zi de foc pentru ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Grupul parlamentar PSD din Camera Depuţilor se va reuni miercuri înaintea votului moţiunii simple a Opoziţiei pe justiţie, care va fi dat de la ora 12.00, potrivit unor surse politice citate de  MEDIAFAX.

După ce ieri social-democraţii, în frunte cu Florin Iordache, i-au adus critici dure ministrului în timpul dezbaterii moţiunii, acum aceştia trebuie să decidă dacă vor vota moţiunea depusă de opoziţie.

Surse din PSD susțin că există două variante luate în calcul: fie deputații PSD vor sta în sală, dar nu vor vota, fie vor avea grijă să nu se mobilizeze și-l vor lăsa pe Tudorel Toader în seama opoziției.

La moțiunea simplă, majoritatea se calculează din numărul celor prezenți. Așadar, dacă deputații PSD vor absenta masiv există toate șansele ca moțiunea simplă să treacă.

Cu toate acestea, Tudorel Toader nu va fi demis chiar dacă moţiunea trece, singura care poate decide înlocuirea ministrului fiind Viorica Dăncilă.

Deşi a afirmat marţi că nu va vota moţiunea pentru că lucrurile se rezolvă intern, Florin Iordache i-a sugerat lui Tudorel Toade să îţi dea demisia. 

„Când consideri că ai greșit, fie îți dai demisia din funcția de ministru, fie ești remaniat”, a spus Florin Iordache.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW