-1.5 C
București

Guvernul a deraiat. Ce urmează?

Una dintre cele mai imporante zile de pe scena politică românească s-a încheiat cu demiterea Guvernului. Moțiunea de cenzură împotriva cabinetului Dăncilă a trecut după ce 238 de parlamentari au votat pentru căderea. Alte cinci voturi au fost contra moțiunii, iar parlamentarii PSD au ieșit din sală în timpul votului.

Viorica Dăncilă a declarat după trecerea moțiunii: „După cum ați văzut, moțiunea a trecut. Toate partidele s-au unit pentru a trece, au fost și colegi din PSD care au trădat. Nu este o problemă, plecăm cu datoria împlinită. Le doresc celorlalți să vină în plen cât mai repede cu o nouă formulă guvernamentală și un nou guvern. Îmi doresc ca președintele să nominalizeze cât mai repede un nou premier care să își asume guvernarea”.

Dăncilă a adăugat: „Le doresc succes celor care vor veni la guvernare. Rămân la șefia PSD. Nu am cum să fac un pas în spate, nu am ce să-mi reproșez. Am ținut după europarlamentare o echipă unită.”

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că el va fi propunerea de premier din partea PNL, dacă partidul va fi chemat să formeze Guvernul. Acesta a mai spus că liberalii își doresc un Guvern suplu, de maxim 16 miniștri. 

Dezbaterea moțiunii, plină de momente tragicomice

Dezbaterea a adus mai multe declarații la limită. Astfel, Titus Corlățean, de la PSD, a spus: „Voci neomarxiste din USR anunță că se impune obligația avortului pentru femei cu venit mic și că vor impune căsătoriile gay”.

Mai mult, Victor Ponta, a susținut un adevărat număr de stand-up comedy în Parlament: „Să nu aveți nevoie de recunoștința lui Dăncilă că pățiți ca Dragnea / Apostolul Mihai va jura că Dăncilă este ruda din Videle a Mântuitorului”. El i s-a adresat apoi premierului: „Nu există om atât de deștept încât să-l convingă pe un prost că e prost”.

Viorica Dăncilă i-a răspuns lui Ponta: „O să am puterea să fiu mai bărbat ca dumneavoastră, nu voi demisiona pe Facebook”

Pentru a-și asigura victoria cu orice preț, cei din opoziție au recurs la măsuri extreme. Astfel, deputatul PNL Cornel Olar a revenit joi în Parlament după o lungă absență pentru a vota moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Viorica Dăncilă. Deși este grav bolnav, Olar a făcut efortul pentru a veni, lucru ce a fost apreciat de colegi care l-au felicitat la sosirea în plen.

Ședința de astăzi a început cu deputatul Gabriel Seidler (USR), care a citit în plen moțiunea de cenzură „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis urgent”. În replică, Viorica Dăncilă a prezentat poziția Guvernului. „Lăsați guvernul să-și facă treaba și să continue reformele începute. La guvernare ați fi un adevărat dezastru și un pericol pentru țară și pentru români”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Calendar

Astăzi La Club Control, Noul sezon Jazz Nouveau debutează cu israelienii de la Liquid...

“Situația este gravă”- avertizează președintele Xi Jinping. Consideră însă că bătălia cu virusul ucigaș va fi câștigată

Epidemia cu coronavirus iese din granițele zonei Wuhan. Epidemia a făcut, duminică, o primă victimă la Shanghai. 40 de...

Coronavirus: Virusul ucigaș continuă să se răspândească. Beijingul face apel la armată. 56 mil. persoane, rupte de restul lumii

Xi Jinping dă asigurări că bătălia cu virusul va fi câștigată 459 de medici sunt trimiși...

TRENDING